Τραμπ: Οι Αμερικανοί να μην ταξιδεύουν στη Βενεζουέλα μέχρι νεωτέρας

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε σήμερα τους πολίτες των ΗΠΑ να μην ταξιδεύουν στην Βενεζουέλα όπου έχει ξεσπάσει πολιτική κρίση για τον έλεγχο της κυβέρνησης, καθώς οι ΗΠΑ και άλλες χώρες έχουν αναγνωρίσει τον αντίπαλο του προέδρου της Βενεζουέλας, τον Χουάν Γκουαϊδό.

«Ο Μαδούρο πρόθυμος να διαπραγματευθεί με την αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα μετά τις αμερικανικές κυρώσεις και τη διακοπή των πετρελαϊκών εσόδων. Ο Γκουαϊδό γίνεται στόχος από το Ανώτατο Δικαστήριο της Βενεζουέλας. Μαζική διαμαρτυρία αναμένεται σήμερα. Οι Αμερικανοί δεν θα πρέπει να ταξιδεύουν στη Βενεζουέλα μέχρι νεωτέρας», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.

Ο Γκουαϊδό γίνεται στόχος από το Ανώτατο Δικαστήριο της Βενεζουέλας. Μαζική διαμαρτυρία αναμένεται σήμερα. Οι Αμερικανοί δεν θα πρέπει να ταξιδεύουν στη Βενεζουέλα μέχρι νεωτέρας», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.

Υπενθυμίζεται ότι το Ανώτατο Δικαστήριο της Βενεζουέλας επέβαλε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και δέσμευση των περιουσιακών του στοιχείων στον Χουάν Γκουαϊδό, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα αυτοανακηρύχθηκε μεταβατικός πρόεδρος της χώρας.

Εις βάρος του 35χρονου επικεφαλής του Κοινοβουλίου διενεργείται προκαταρκτική έρευνα, σε μία εξέλιξη που αποκαλύπτει την κλιμάκωση της μάχης για την εξουσία στην άλλοτε πλουσιότερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής, η οποία σήμερα βρίσκεται υπό κατάρρευση.