Βερολίνο: Το Λονδίνο πρέπει να αποδείξει πως η Ρωσία βρίσκεται πίσω από την επίθεση στον Σκριπάλ

Η Βρετανία πρέπει να φέρει αποδείξεις ότι η Ρωσία βρίσκεται πίσω από τη δηλητηρίαση, τον περασμένο μήνα, ενός ρώσου πρώην διπλού πράκτορα και της κόρης του στην Αγγλία, δήλωσε σήμερα ο συντονιστής της γερμανικής κυβέρνησης για τα θέματα που αφορούν τη Ρωσία.

Ο Γκέρνοτ Έρλερ δήλωσε πως η πίεση στην κυβέρνηση της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι αυξάνεται μετά την ανακοίνωση, την Τρίτη, από το βρετανικό ερευνητικό κέντρο του Πόρτον Ντάουν πως δεν μπορεί να αποφανθεί ακόμη αν ο νευροπαραλυτικός παράγοντας που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση είχε παραχθεί στη Ρωσία.

«Αυτό αυτιφάσκει με αυτό που είχαμε ακούσει προηγουμένως από βρετανούς πολιτικούς και σίγουρα θα αυξήσει την πίεση που δέχεται η Βρετανία να φέρει περαιτέρω αποδείξεις ότι τα ίχνη οδηγούν στη Μόσχα», δήλωσε ο Έρλερ στο γερμανικό δίκτυο ARD.

Ο ίδιος δήλωσε ακόμη πως επιπλέον πληροφορίες από τη μυστική υπηρεσία φαίνεται πως έκαναν τη Βρετανία να κατηγορήσει τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν για την απόπειρα φόνου του πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του.
“Φαίνεται πως υπήρχαν τέτοιες αναφορές από τη βρετανική πλευρά, βασισμένες σε πληροφορίες της μυστικής υπηρεσίας, έτσι δεν έπαιξε ρόλο μόνο το Πόρτον Ντάουν, αλλά και πρόσθετες πληροφορίες, δήλωσε ο Έρλερ.