Βόλος: Έκλεψαν από ηλικιωμένο 1,3 εκατ. ευρώ και 400 χρυσές λίρες

Το αστρονομικό χρηματικό ποσό των 1.300.000 ευρώ, καθώς και 400 χρυσές λίρες Αγγλίας (τρέχουσας αξίας από 100.000 έως 120.000 ευρώ) κατήγγειλε ένας ηλικιωμένος από τον Βόλο ότι του έκλεψαν άγνωστοι από το σπίτι του το Σάββατο 30-12-2017, ενώ εκείνος απουσίαζε στην Αθήνα.

Η καταγγελία έγινε στην Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας και ο ηλικιωμένος Βολιώτης δήλωσε ότι οι άγνωστοι διέρρηξαν το σπίτι του στην λεωφόρο Αργοναυτών του Βόλου, μάλλον τη νύχτα του Σαββάτου και έκλεψαν το πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό και τις λίρες που είχε κρυμμένες σε κρυψώνες μέσα στο σπίτι.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Αστυνομία ερευνά την καταγγελία για το κατά πόσον ισχύουν οι ισχυρισμοί του ηλικιωμένου για το τεράστιο χρηματικό ποσό που «φύλαγε» στο σπίτι του, αλλά παράλληλα ερευνάται και από που μπορεί να προέρχονταν αυτά τα χρήματα. Πάντως, ο ηλικιωμένος Βολιώτης είναι γνωστός στον Βόλο και είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Κοινωφελούς Ιδρύματος, το οποίο έχει κοινωνική και πολιτιστική δράση.

Έδεσσα:Έκλεψαν χρήματα και χρυσαφικά από σπίτι 62χρονου

Εξάλλου, δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος δύο ατόμων, ηλικίας 22 και 28 ετών, για κλοπή από το Τμήμα Ασφάλειας Έδεσσας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, το απόγευμα της 29ης Δεκεμβρίου 2017, τα δύο άτομα με το αυτοκίνητο του 28χρονου, πλησίασαν μονοκατοικία 62χρονου, σε περιοχή της Πέλλας και διέρρηξαν παράθυρο του σπιτιού. Από την οικία αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 9.000 ευρώ καθώς και διάφορα χρυσαφικά σύμφωνα με δήλωση του παθόντα.

Το παραπάνω όχημα κατασχέθηκε, καθώς επίσης και ένα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στην κατοχή του 28χρονου.