ΕΦΚΑ: Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια ασφαλιστικών εισφορών Μαρτίου 2017

Αναρτήθηκαν στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) οι εισφορές Μαρτίου 2017 των αγροτών, των αυτοαπασχολουμένων και των ελεύθερων επαγγελματιών, σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του οργανισμου. [Για την εκτύπωση του ειδοποιητηρίου, επιλέξτε το link στο τέλος του άρθρου].

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακίνωση του Υπουργείου Εργασίας, οι ασφαλισμένοι μπορούν να επισκεφθούν τον ιστότοπο ΕΦΚΑ www.efka.gov.gr, προκειμένου να πληροφορηθούν αναλυτικά την εισφορά τους, να αντλήσουν την ταυτότητα πληρωμής ή να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο πληρωμής, δεδομένου ότι δεν θα πραγματοποιηθεί ταχυδρομική αποστολή.

Προκειμένου να υπάρξει επαρκής χρόνος για την εξόφληση των εισφορών Μαρτίου 2017, ως καταληκτική ημερομηνία καταβολής ορίζεται η Παρασκευή 12 Μαΐου 2017. Την ίδια ημερομηνία θα πραγματοποιηθεί η καταβολή της εισφοράς, μέσω άμεσης χρέωσης τραπεζικού λογαριασμού (πάγια εντολή).

Την παράταση της προθεσμίας πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών Μαρτίου 2017 μέχρι και την Παρασκευή 12 Μαΐου, ανακοίνωσε ο διοικητής του Θανάσης Μπακαλέξης, στον ΑΝΤ1 το πρωί της Τετάρτης 26 Απριλίου.

Ο διοικητής του ΕΦΚΑ ανέφερε ότι στις «συγκεκριμένες αναρτήσεις δεν περιέχονται ειδοποιητήρια με ΑΠΔ» και συνέχισε ότι «στα νέα ειδοποιητήρια που θα αναρτηθούν, 6.400 άνθρωποι που ήταν με μπλοκάκια δεν θα περιλαμβάνονται  και θα σβηστούν και αυτά που ζητούσαμε τους προηγούμενους μήνες» ενώ τόνισε ότι «φορτώνονται 29.000 γραμμάτια προείσπραξης των νομικών και γίνεται λήξη για 1000 περιπτώσεις νομικών που πήραν ειδοποιητήρια που δεν έπρεπε να πάρουν, όπως για 450 περιπτώσεις συνταξιούχων ΤΣΜΕΔΕ».

Τέλος ο διοικητής του ΕΦΚΑ ανέφερε «ότι υπήρξαν κάποιοι συμπολίτες μας και κυρίως αγρότες, που περίμενα να πάρουν ειδοποιητήριο για να πληρώσουν τον Φλεβάρη. Από εδώ και πέρα τα ειδοποιητήρια θα αναρτώνται».

Στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ, www.efka.gov.gr, οι ασφαλισμένοι έχουν δυνατότητα πρόσβασης στης ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Οργανισμού. Για την είσοδο απαιτείται πιστοποίηση του ασφαλισμένου με τη χρήση των κωδικών taxis net και του ΑΜΚΑ.

Μετά την είσοδο, παρέχονται σύντομες πληροφορίες, με το γενικό τίτλο «με μια ματιά…», για την ασφαλιστική ικανότητα και τις οικονομικές εκκρεμότητες που έχουν δημιουργηθεί από 01-01-2017. Από το μενού εργασιών που τιτλοφορείται «Ηλ. Υπηρεσίες», παρέχεται λίστα με τις υπηρεσίες.

Εκτύπωση ειδοποιητηρίου ασφαλιστικών εισφορών 2017