Υπαινιγμοί της αντιπολίτευσης για επιστροφή των «8» στην Τουρκία

Υπαινιγμούς για επιστροφή πίσω στην Τουρκία των «8» αξιωματικών  που ζήτησαν άσυλο από την Ελλάδα, εκφράζουν η ΝΔ και ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος.

«Η κυβέρνηση, εδώ και εβδομάδες, δεν διαψεύδει τους ισχυρισμούς του κ. Ερντογάν, ότι ο κ.Τσίπρας υποσχέθηκε να δρομολογήσει την έκδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών. Οι οκτώ αξιωματικοί που κατέφυγαν στην Ελλάδα δεν μπορούν να εκδοθούν στην Τουρκία υπό τις παρούσες συνθήκες. Το αποφάσισε αμετάκλητα ο ‘Αρειος Πάγος», δήλωσε η Μαρία Σπυράκη.

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ είπε ότι η διαδικασία για την παροχή ασύλου στους αξιωματικούς δεν έχει τελεσιδικήσει, αλλά η κυβέρνηση δίνει δείγμα γραφής των διαθέσεών της.

«Η κυβέρνηση συμπεριφέρεται τυχοδιωκτικά σε μια πολύ ευαίσθητη υπόθεση, παραβλέποντας ότι η Ελλάδα είναι κράτος Δικαίου και μέλος της Ε.Ε.», καταλήγει στη δήλωσή της η κ. Σπυράκη.

«Η κα Σπυράκη αφού ακούσει την τοποθέτηση της κυβέρνησης να ξαναγράψει τη δήλωσή της»

Αφού ακούσει την τοποθέτηση της κυβέρνησης, να ξαναγράψει τη δήλωσή της, σχολιάζει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σχετικά με τη δήλωση της εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Μαρίας Σπυράκη, αναφορικά με τις εξελίξεις στο θέμα των οκτώ Τούρκων αξιωματικών.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος σημειώνει:

«Η κ. Σπυράκη δεν άκουσε την τοποθέτηση της κυβέρνησης. Η κ. Σπυράκη να ακούσει την τοποθέτηση της κυβέρνησης. Η κ. Σπυράκη αφού ακούσει την τοποθέτηση της κυβέρνησης να ξαναγράψει τη δήλωσή της».

Απάντηση της Μ. Σπυράκη στον κυβερνητικό εκπρόσωπο

«Ο κ. Τζανακόπουλος θα ήθελε προφανώς να γράφει και να εγκρίνει ο ίδιος τις ανακοινώσεις της Αντιπολίτευσης. Του συστήνουμε να κάνει λίγη ακόμη υπομονή…», απάντησε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μ. Σπυράκη στον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Δήλωση Λοβέρδου

Για σενάριο η Ελλάδα να εκδώσει τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς σε τρίτη χώρα και από εκεί να καταλήξουν στην Τουρκία έκανε λόγο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος.

«Νομίζω ότι η συμφωνία που αποκαλύπτεται μέρα με τη μέρα είναι ότι κάπου θα τους πάνε και από εκεί θα πάνε στη Τουρκία» τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Λοβέρδος σχολιάζοντας παράλληλα την κίνηση της κυβέρνησης να καταθέσει αίτηση ακύρωσης της απόφασης της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Ασύλου, έκανε λόγο για «δουλική σπουδή».

«Αυτή η κίνηση της δουλικής σπουδής να κατατεθεί αυτή η έφεση εναντίον τη απόφασης της επιτροπής πολιτικού ασύλου, δείχνει κυνισμό, παραβίαση κάθε έννοιας δημοκρατικής αρχής και ευαισθησίας και αυτό είπαμε από την πρώτη στιγμή. Δεν το περιμένει κανείς εύκολα να το κάνει μια κυβέρνηση της Ελλάδας αυτό που έκανε αυτή η κυβέρνηση. Είναι η πιο κυνική κυβέρνηση που είχαμε ποτέ» τόνισε  ο κ. Λοβέρδος.