ΠΑΟΚ – Άγιαξ 2-2. Δηλώσεις Φερέιρα, Τεν Χαγκ

Βρέθηκε νωρίς με την πλάτη στον τοίχο, έκανε την ανατροπή, αλλά τελικά ο ΠΑΟΚ αναδείχθηκε ισόπαλος, 2-2, με τον Άγιαξ στην Τούμπα στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για τον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League.
Οι Ολλανδοί προηγήθηκαν στο 10ο λεπτό, από στημένη φάση (φάουλ) που αξιοποίησε άριστα (με τη βοήθεια και του Δημήτρη Γιαννούλη), ο Χακίμ Ζίγιες. Στο 32ο λεπτό ο Τσούμπα Ακπόμ ισοφάρισε για τον «Δικέφαλο» και επτά λεπτά αργότερα ο Λέο Μάτος έδωσε τα ηνία στους Θεσσαλονικείς (2-1). Στο 57ο λεπτό ο Κλας-Γιαν Χούντελααρ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, που δίνει το προβάδισμα για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης στον Αγιαξ.
Η ρεβάνς είναι προγραμματισμένη για την προσεχή Τρίτη (13/8/2019) στο Αμστερνταμ.

Φερέιρα: «Ολα είναι πιθανά»

Την πεποίθηση πως ο ΠΑΟΚ μπορεί να προκριθεί έναντι του Αγιαξ στην επόμενη φάση του Champions League εξέφρασε ο Αμπέλ Φερέιρα, μετά το αποψινό, πρώτο, παιχνίδι των δύο ομάδων, για τον γ’ προκριματικό γύρο της διοργάνωσης, στην Τούμπα.
Ματς που έληξε με 2-2, με τον τεχνικό του «Δικεφάλου» να αναφέρει, αρχικά, στις δηλώσεις του: «Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα. Είχαμε το ψυχικό σθένος να βρούμε απαντήσεις, να ισοφαρίσουμε μετά το γκολ που δεχτήκαμε στην αρχή του ματς και μετά να σκοράρουμε ξανά. Είχαμε αργότερα και δύο ξεκάθαρες ευκαιρίες για τρίτο γκολ και σε τέτοιου επιπέδου αγώνες, μία, τουλάχιστον, σαν αυτές τις ευκαιρίες, τις κάνεις γκολ. Ο αντίπαλος, με πιο πολλά επίσημα ματς σε σχέση με μας, που απόψε δώσαμε το πρώτο επίσημο παιχνίδι μας, είχε καλύτερη φυσική κατάσταση και στο δεύτερο ημίχρονο περισσότερη κατοχή και τον έλεγχο. Ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος και αφορά στο να περάσουμε από αυτήν την προκριματική φάση. Το πρώτο μας γκολ έγινε μετά από μια πολύ καλή συνεργασία και το δεύτερο από στατική φάση , η οποία είχε δουλευτεί την προηγούμενη του αγώνα. Χωρίς να θέλω να αφαιρέσω κάτι από την ποιότητα του αντιπάλου, τα δυο γκολ του Αγιαξ είχαν τύχη».

Τεν Χαγκ: «Καλό αποτέλεσμα, δεν τελείωσε η πρόκριση»

Ικανοποιημένος από το ισόπαλο αποτέλεσμα (2-2), αν και όπως υποστήριξε «με το δεύτερο ημίχρονο θα μπορούσε να είχαμε κερδίσει», έμεινε ο Ερικ Τεν Χαγκ, μετά την αποψινή αναμέτρηση του Αγιαξ με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, για τον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League.
Ο τεχνικός του «Αίαντα, με την ολοκλήρωση του ματς, τοποθετήθηκε στους εκπροσώπους του Τύπου αναφέροντας αρχικά: «Το αποτέλεσμα είναι γενικά καλό. Αυτό δε σημαίνει, όμως, ότι τελείωσε η πρόκριση. Δεν είναι αρκετό το 2-2.
Αρχίσαμε καλά, είχαμε κατοχή, βάλαμε γκολ και στη συνέχεια, από το πουθενά, προέκυψε ο τραυματισμός του Ντόλμπεργκ. Δεχτήκαμε το πρώτο γκολ και ο ΠΑΟΚ έκανε την ανατροπή. Ευτυχώς, μετά το ημίχρονο, ο Αγιαξ είχε την κατοχή και τον έλεγχο.
Το καλό είναι ότι ανατρέψαμε το αποτέλεσμα. Είχαμε θέμα στην πορεία με τις αλλαγές, κάποιοι παίκτες δεν ένιωθαν καλά, όπως ο Ζίγιες και έπρεπε να περιμένουμε. Γενικά, στο δεύτερο ημίχρονο θα μπορούσαμε να κάνουμε το 3-2. Με το δεύτερο ημίχρονο θα μπορούσαμε να κερδίσουμε. Είναι, όμως, όπως είπα, καλό αποτέλεσμα το 2-2».