Πάνω από 2.500 πινακίδες ΙΧ κατατέθηκαν στη ΔΟΥ Καλαμαριάς

Περισσότερες πινακίδες οχημάτων έχει παραλάβει φέτος (για το 2018) η εφορία Καλαμαριάς σε σχέση με πέρσι (2017), όπως δήλωσε ο υπάλληλος της αρμόδιας ΔΟΥ, Βασίλης Αποστόλου, στο ραδιόφωνο “Πρακτορείο 104,9fm”.

Ο κ. Αποστόλου ανέφερε ότι “αυτές τις μέρες είναι αυξημένη η κίνηση στην εφορία, ήδη έχουν κατατεθεί φέτος στο υποκατάστημα της Καλαμαριάς περισσότερες από 2.500 πινακίδες και πέρσι είχαν κατατεθεί 2.160, ήδη έχουν κατατεθεί 400 πινακίδες περισσότερες”. Ο ίδιος είπε ότι παραδίδονται πινακίδες λόγω αδυναμίας πληρωμής τελών κυκλοφορίας, είτε έχει λήξει το ασφαλιστήριο και το όχημα είναι ανασφάλιστο, ή το όχημα είναι στο συνεργείο και καταθέτουν πινακίδες μέχρι να το επανακυκλοφορήσουν. Υπάρχουν και ορισμένοι που καταθέτουν πινακίδες γιατί τα οχήματα τα έχουν πουλήσει στο εξωτερικό.

Δικαιολογητικά κατάθεσης πινακίδων κυκλοφορίας

Οι  ιδιοκτήτες οχημάτων που επιθυμούν να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας στην εφορία, θα πρέπει να το πράξουν έως σήμερα Παρασκευή 29-12-2017, προσκομίζοντας παράλληλα και τα κάτωθι δικαιολογητικά:

Άδεια κυκλοφορίας του οχήματος
Πινακίδες Κυκλοφορίας
Αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (έντυπο Ε1) από την οποία να προκύπτει ότι έχει δηλωθεί η ιδιοκτησία του ΙΧ.
Υπεύθυνη δήλωση ότι το αυτοκίνητο θα σταθμεύσει σε ιδιωτικό χώρο (δεν θα σταθμεύσει σε κάποιο δρόμο).
Αποδεικτικό καταβολής των Τελών Κυκλοφορίας του 2017
Αστυνομική ταυτότητα ή εξουσιοδότηση αν δεν είναι ο ίδιος ο ιδιοκτήτης.

Επιπλέον, στην αρμόδια ΔΟΥ (εφορία) θα ζητηθεί από τους ιδιοκτήτες των οχημάτων να συμπληρώσουν μια αίτηση στην οποία θα αναγράφουν τα:

Επώνυμο ή επωνυμία
Όνομα
Όνομα πατρός
Επάγγελμα
ΑΦΜ
Διεύθυνση κατοικίας
Αριθμός κυκλοφορίας αυτοκινήτου
Είδος και χρήση (ΙΧ, επαγγελματικό κλπ)
Τόπος ακινησίας
Περιφέρεια αστυνομικού τμήματος
Ημερομηνία έναρξης ακινησίας
Λόγοι που προκάλεσαν την ακινησία