Ολοκληρώθηκε το 1ο ATHEX Small-Cap Conference – Συμμετείχαν 14 εισηγμένες

Ολοκληρώθηκε το 1ο ATHEX Small-Cap Conference, που πραγματοποιήθηκε στις 16 και 17 Οκτωβρίου 2018 στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Το συνέδριο έδωσε τη δυνατότητα σε δεκατέσσερις εταιρείες, εισηγμένες στην Κύρια και στην Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, να παρουσιάσουν το επιχειρηματικό τους προφίλ και τις προοπτικές τους, σε θεσμικούς επενδυτές, οικονομικούς αναλυτές και άλλους επαγγελματίες της αγοράς.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών, Σωκράτης Λαζαρίδης, κατά το χαιρετισμό του τόνισε ότι έχει αναδειχθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο η ανάγκη πρόσβασης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην κεφαλαιαγορά. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η πρωτοβουλία του Χρηματιστηρίου Αθηνών για κινητοποίηση των εισηγμένων εταιρειών και ενίσχυση της προβολής τους στο επενδυτικό κοινό. Η σχέση των εισηγμένων εταιρειών με την κεφαλαιαγορά απαιτεί συνεχή καλλιέργεια, υπεύθυνη παρουσία των εταιρειών και αυξημένες δεξιότητες επικοινωνίας με την επενδυτική κοινότητα. Το Χρηματιστήριο Αθηνών παρακολουθώντας τις διεθνείς τάσεις σχεδιάζει μια σειρά βραχυχρόνιων σεμιναρίων για την επικοινωνία διεθνών πρακτικών στην ελληνική επιχειρηματική κοινότητα, στο πλαίσιο του προγράμματος ROOTS σε συνεργασία με διεθνείς φορείς (Arizona State University, Harvard Business School και τη CFA Society).

Η κ. Sabina Dziurman, διευθύντρια της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανοικοδόμησης (EBRD) για Ελλάδα και Κύπρο, απηύθυνε χαιρετισμό σημειώνοντας ότι η EBRD στηρίζει την ελληνική επιχειρηματικότητα και σε συνεργασία με το Χρηματιστήριο Αθηνών σχεδιάζει, ειδικά για τις ΜΜΕ, ένα πρόγραμμα για την προετοιμασία και υποστήριξη της εισαγωγής τους στις αγορές του ΧΑ, ενώ τόνισε ότι είναι πολύ σημαντική η ενδυνάμωση της εγχώριας κεφαλαιαγοράς με την εισαγωγή νέων εταιρειών για την ανάπτυξη και επιχειρηματική τους επέκταση.

Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, κ. Ξενοφών Αυλωνίτης επεσήμανε τη σημαντικότητα των ελληνικών ΜΜΕ για τη χρηματιστηριακή αγορά όπως και για την εθνική οικονομία, τονίζοντας παράλληλα ότι η ενίσχυση της εταιρικής διακυβέρνησης θα έχει θετικές επιπτώσεις στην προσέλκυση του επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Οι εισηγμένες εταιρείες που συμμετείχαν ήταν οι εξής: Alpha Trust, CNL Capital, Δρομέας, Entersoft, Epsilon NET, Foodlink, Intercontinental International, Μύλοι Λούλη, MLS Πληροφορική, Paperpack, Παπουτσάνης, Πετρόπουλος, Performance Techologies και Profile.