Εντυπωσιακή η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

Με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου κορυφώθηκαν οι τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη. Στις 11:00 ξεκίνησε η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας. Για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στα Χανιά.

Με τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, ολοκληρώθηκαν οι τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη, δηλαδή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, την απελευθέρωση της πόλης το 1912 και την εορτή του πολιούχου Αγ. Δημητρίου.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, και στη σημερινή παρέλαση, μαχητικό F16 της ομάδας αεροπορικών επιδείξεων ΖΕΥΣ της Πολεμικής Αεροπορίας, έκανε εντυπωσιακές ασκήσεις ακριβείας πάνω από το χώρο της παρέλασης, που αναμένεται να απολαύσουν οι Θεσσαλονικείς λόγω του πολύ καλού καιρού που επικρατεί.

Τη μαθητική παρέλαση στο Καστέλι Κισάμου, παρακολούθησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Της παρέλασης προηγήθηκε επιμνημόσυνη δέση, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου, Αμφιλόχιου, και κατάθεση στεφάνου από τον κ. Μητσοτάκη στο ηρώο πεσόντων. Τις εκδηλώσεις παρακολουθούν μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναούτογλου, βουλευτές των Χανίων, αξιωματικοί των ΕΔ και σωμάτων ασφαλείας και πλήθος κόσμου.