Τι λέει ο 35χρονος που υπέστη δύο θρομβώσεις μετά το AstraZeneca στην Κρήτη

Για τις δύο θρομβώσεις που υπέστη μετά τον εμβολιασμό του στις 29 Απριλίου με AstraZeneca μίλησε στον ΣΚΑΪ ο 35χρονος Αλέξανδρος Μεταξάκης από την Κρήτη.

«Είχα εμβολιαστεί με Astrazeneca στις 29 Απριλίου, την Μεγάλη Πέμπτη όπου παρουσίασα τα κλασικά συμπτώματα που εμφανίζονται μετά από κάθε εμβολιασμό, πυρετό, πονοκέφαλο, μυαλγίες στις οποίες δεν έδωσα και σημασία. Το περίμενα ότι θα υπάρχουν συμπτώματα. Το αγνόησα. Στη συνέχεια μετά από μια βδομάδα είχα πάλι πονοκεφάλους και λίγο πυρετό το οποίο το άφησα. Μετά είχα ημικρανίες που με δύο χάπια μου πέρασαν ώσπου στις 10 Μαΐου ένιωσα ένα κάψιμο στο πόδι και νέκρωσε, παρέλυσε. Τότε πήγα στο νοσοκομείο και μου είπαν ότι υπάρχει θρόμβωση» είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος προσθέτει πως δεν είχε κάποιο ιστορικό, ούτε αντιμετώπιζε κάποιο θέμα υγείας.

Όπως σημείωσε τον ενημέρωσαν κατόπιν των πρώτων εργαστηριακών αποτελεσμάτων ότι οφείλεται στο εμβόλιο και ότι υπήρχε περίπτωση να χάσει το πόδι του καθώς όταν μπήκε στο πρώτο χειρουργείο τα λόγια των γιατρών ήταν «ξέχνα το πόδι, μπαίνουμε να σώσουμε την ζωή σου».

Ωστόσο, όπως περιγράφει μετά εμφανίζεται μια θρόμβωση στην αριστερή του καρωτίδα η οποία βρέθηκε σε έναν προαιρετικό έλεγχο, χωρίς να έχει νιώσει κάτι. «Δεν είχα κάποιο σύμπτωμα στη συγκεκριμένη περίπτωση. Απλά ψηλαφίζοντας και μετά κάνοντας έναν υπέρηχο βρέθηκε. «Δεν ξέρω αν συνδέεται με την πρώτη θρόμβωση ή αν δημιουργήθηκε εκείνες τις ημέρες», είπε.

Όπως δήλωσε πλέον είναι καλά στην υγεία του και έχει διαφύγει τον κίνδυνο ενώ η περίπτωση του χαρακτηρίζεται ως σπάνια από τους ειδικούς.

Όπως σημείωσε ο πνευμονολόγος Νίκος Τζανάκης, ο ασθενής σώθηκε καθώς ενήργησε άμεσα μετά το κάψιμο που ένιωσε στο πόδι. Σχετικά με 2η θρόμβωση ανέφερε ότι πρέπει να συνυπήρχε, αλλά ανακαλύφθηκε μετά τον έλεγχο των γιατρών.