“Έκρηξη” στη Βουλή

“Έκρηξη” απειλήθηκε προς στιγμήν απόψε στη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου για το κλείσιμο της γ΄ αξιολόγησης, όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παπαδόπουλος επιτέθηκε στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Γιάννη Τασιούλα και το ΚΚΕ, για την “εισβολή” του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας. Οι αναφορές αυτές προκάλεσαν την δριμύτατη αντίδραση του ΚΚΕ, που κατηγόρησε τον βουλευτή ότι αξιοποιεί το οπλοστάσιο της Χρυσής Αυγής για να επιτεθεί.

“Θέλω να απαντήσω στους συντρόφους που μας κάνουν κριτική από τα αριστερά και μας λένε ότι είμαστε ενάντια στους εργάτες. Και μας καλούν να αναιρέσουμε όλα αυτά τα μέτρα. Θα έλεγα να αναιρέσουν αυτοί όλες τις απολύσεις του Ριζοσπάστη και του 902 που κάνανε, να μας πούνε για τα λεφτά από τη συχνότητα, το σταθμό που ήταν δημόσιο αγαθό, πόσα πήρανε, διότι δεν ήταν δικά τους”, είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: “Από ό,τι είδα στις τηλεοράσεις, παίζει πολύ δραματικά εκείνος ο αριστερός ο κομμουνιστής συνδικαλιστής που χτυπάει το τραπέζι έτσι μπροστά την υπουργό! Πραγματικά είναι επαναστάτης, φασίστας! Είναι καθαρώς φασιστική λογική, φασιστική νοοτροπία! Για φανταστείτε εδώ, να πάει να ανεβεί ένας του ΚΚΕ και να μην τον αφήσουμε να μιλήσει. Θα είναι αυτό δημοκρατική διαδικασία; Πότε έχει κάνει το ΚΚΕ ξανά τέτοια πράγματα; Προσπαθούν να πάνε σε αυτοδικία; Δηλαδή, τι θα κάνουμε θα πλακωνόμαστε μεταξύ μας στις πλατείες; Αυτή είναι η αντιπαράθεση που θέλουν; Αν τη θέλουν μπορούμε. Δεν κωλώνουμε, ούτε κωλώσαμε ούτε θα κωλώσουμε. Φοβάμαι πως αυτός που χτυπούσε το χέρι, ούτε εργάτης πρέπει να είναι. Μπορεί να είναι και επαγγελματικό στέλεχος. Να τα μαζέψουν, γιατί έχουν πει πολλές φράσεις ενάντια σε εμάς” ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος.

Η παρέμβαση του Νίκου Παπαδόπουλου προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις από τα έδρανα του ΚΚΕ με τους βουλευτές να φωνάζουν “ντροπή!” στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

“Θα τα ακούσεις…. δεν αντέχεις…Με τον τσαμπουκά δεν σας καταλαβαίνουμε. Και αν κρατούμε αυτή τη στάση είναι γιατί ως κόμμα αριστεράς δεν θέλουμε να τσακωνόμαστε. Και δεν θα το κάνουμε. Αυτό που κάνετε εσείς δεν συνάδει με τις αρχές της αριστεράς. Στο κόμμα που ήμασταν εμείς, τους τίτλους έχετε τώρα. Στο δικό μας κόμμα δεν κάναμε έτσι. Εάν νομίζετε ότι με το να χτυπάτε τα χέρια μπροστά σε μια υπουργό, κάνετε κάτι. Εμείς τα στήθη μας βάζαμε και λέγαμε την άποψή μας”, επέμεινε ο Νίκος Παπαδόπουλος.

“Μας κάνει εντύπωση, μας εξέπληξε και αρνητικά μάλιστα, όταν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  αξιοποιεί το οπλοστάσιο της Χρυσής αυτής για να επιτεθεί στο ΚΚΕ! Είναι εντυπωσιακό αυτό. Μας κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση. Και επειδή φαίνεται έχει και ασφαλίτικες αναζητήσεις, τον ενημερώνουμε ότι αυτός που χτύπησε το χέρι στου τραπέζι στο υπουργείο Εργασίας είναι ο ίδιος που μίλησε σήμερα στη Βουλή κατά την διάρκεια της ακρόασης φορέων”, απάντησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος. Ο βουλευτής του ΚΚΕ σχολίασε και την χθεσινή δήλωση του υπουργού Οικονομικών, ότι “δεν έχουμε δει τίποτα ακόμη” αναφορικά με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα ακολουθήσουν την έξοδο από το πρόγραμμα.

“Επειδή ο κ. Τσακαλώτος είπε κάτι χτες κλείνοντας την ομιλία του που επιδέχεται πολλές ερμηνείες – δεν είδαμε ακόμα τίποτα είπε κλείνοντας την ομιλία του – εμείς θα του θυμίσουμε το στίχο ενός τραγουδιού «να δεις τι σου έχω για μετά»”, είπε ο Νίκος Καραθανασόπουλος.

Για επικοινωνιακό σόου του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ μίλησε λίγο αργότερα η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Τριανταφύλλου, λέγοντας πως όσο και αν έψαξε δεν θυμάται ανάλογη περίπτωση απέναντι στις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ όταν κάλπαζε η ανεργία.