Επεισόδιο στο ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός. Αναβλήθηκε το ντέρμπι (upd)

Δεν ξεκίνησε το ντέρμπι της 23ης αγωνιστικής της Super League, ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, καθώς λίγο πριν την έναρξη ο προπονητής του Ολυμπιακού Όσκαρ Γκαρθία, δέχτηκε αντικείμενο στο κεφάλι με αποτέλεσμα να αποχωρήσει ο Ολυμπιακός στα αποδυτήρια. Για προσχεδιασμένη ενέργεια κάνει λόγο ο ΠΑΟΚ.

Ειδικότερα, οπαδοί του ΠΑΟΚ κατά την είσοδο των δύο ομάδων στο γήπεδο για την σέντρα πέταξαν εκατοντάδες χαρτάκια, ενώ ένα από τα ρολά χαρτί ταμειακής μηχανής χτύπησε τον προπονητή του Ολυμπιακού Όσκαρ Γκαρθία στο κεφάλι.

Μετά το περισταικό, οι παίκτες του Ολυμπιακού αποσύρθηκαν στα αποδυτήρια. Aμέσως αποχώρησαν οι διαιτητές και στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ.

Σαράντα λεπτά από την καθορισμένη έναρξη του αγώνα ο προπονητής του Ολυμπιακού, Οσκαρ Γκαρθία, διακομίστηκε με μικρό βαν λεωφορείο και συνοδευόμενος από τους παραγοντες του αγώνα και της ομάδας του σε εφημερεύον νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης για περαιτέρω εξετάσεις και ιατρικό έλεγχο.

Μιάμιση ώρα μετά την καθορισμένη ώρα έναρξης του αγώνα το μεγαλύτερο μέρος των 28.000 φιλάθλων αποχώρησε από το γήπεδο, ενώ δεν έχει υπάρξει ανακοίνωση από τον διαιτητή Αρετόπουλο και τους εκπροσώπους της διοργανώτριας αρχής. Φίλαθλοι του ΠΑΟΚ έχουν συγκεντρωθεί έξω από τα αποδυτήρια και αποδοκιμάζουν τον Ολυμπιακό.

Με μία σύντομη επιχείρηση και με τη χρήση δακρυγόνων οι αστυνομικές δυνάμεις διέλυσαν το πλήθος των οπαδών του ΠΑΟΚ που έξω από το γήπεδο της Τούμπας είχαν αποκλείσει την κεντρική θύρα και αποδοκιμαζαν τον Ολυμπιακό. Οι συγκεντρωμένοι οπαδοί απομακρύνθηκαν σε απόσταση από το γήπεδο.

 Στο ιατρικό Διαβαλκανικό κέντρο θα διανυκτερεύσει ο Γκαρθία

Στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο όπου μετέβη, θα διανυκτερεύσει ο προπονητής του Ολυμπιακού Οσκαρ Γκαρθία, αν και για την προώθηση της έρευνας σχετικά με τον τραυματισμό του, απαιτείται γνωμάτευση Δημόσιου Νοσοκομείου. Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού υποστηρίζουν ότι ο Γκαρθία θα μείνει στο Διαβαλκανικό όλη τη νύχτα και το πρωί αναμένεται να πάρει εξιτήριο.

Οι δυο αποστολές, όπως και οι διαιτητές, παραμένουν στα αποδυτήρια του γηπέδου, ενώ ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Σάββας Θεοδωρίδης, εξερχόμενος του γηπέδου, και ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους για την στάση της πειραϊκής ΠΑΕ, απάντησε: «Για παιχνίδι που δεν έγινε δεν έχω να πω τίποτα».

Για προσχεδιασμένη ενέργεια κάνει λόγο ο ΠΑΟΚ

Για προσχεδιασμένη ενέργεια των ανθρώπων του Ολυμπιακού μίλησε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Κυριάκος Κυριάκος στο συνδρομητικό κανάλι της Nova. Ο Κυριάκος Κυριάκος στάθηκε στην προσπάθεια του Ολυμπιακού να τινάξει το παιχνίδι στον αέρα, μιλώντας για «προκατασκευασμένη κίνηση». Είπε συγκεκριμένα:
«Περιμένουμε να κλείσει ο διαιτητής το φύλλο αγώνα. Έχετε δει τα πράγματα, τα έχετε συζητήσει. Ο Ολυμπιακός ήρθε εδώ με συγκεκριμένο στόχο. Από την αρχή είχαν ψευδαισθήσεις τραυματισμών, επικοινωνίας. Όπως δεν σεβάστηκαν τίποτα όλα αυτά τα χρόνια, έτσι δεν σεβάστηκαν και σήμερα. Κρίνονται όλοι, για όσα κάνουν στο ποδόσφαιρο.
Ήταν προκατασκευασμένη η κίνηση για τον Ολυμπιακό. Το μόνο που ήρθαν να κάνουν ήταν να ουρλιάζουν, τίποτα άλλο. Δε συνεργάστηκαν με τον γιατρό του αγώνα για τον προπονητή τους. Το μόνο που ήρθαν να κάνουν ήταν να προκαλέσουν, να ανεβάσουν τους τόνους. Έκαναν πολύ μεγάλο αγώνα να το πετύχουν αυτό. Όσοι έχουν έρθει πολλές φορές στο γήπεδο σε τέτοια παιχνίδια αντιλαμβάνονται τι μεγάλος αγώνας έγινε από τον κόσμο για τη συμπεριφορά του», για να προσθέσει στο τέλος όταν κλήθηκε να σχολιάσει τι θα γίνει με την εξέλιξη του αγώνα.
«Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει. Ο καθένας μπορεί με μία φαντασίωση να κερδίσει λίγα λεπτά από αυτό που τον περιμένει, αλλά δεν μπορεί εσαεί»