Καμμένος: Δικαιωθήκαμε από τις εξελίξεις στο θέμα των Σκοπίων

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, σε δηλώσεις του μετά την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του καθώς «εκτός από την έξοδο από τα μνημόνια, αυτά τα οποία θέσαμε ως στόχους οι ΑΝΕΛ από την πρώτη στιγμή που συμμετείχαμε στη κυβέρνηση συνεργασίας, δηλαδή το θέμα των αναδρομικών για τους στρατιωτικούς και αστυνομικούς έχει λυθεί με ανακοίνωση και του ίδιου του πρωθυπουργού από την Θεσσαλονίκη».

«Την ώρα που οι προηγούμενες κυβερνήσεις μείωσαν κατά 17 φορές μισθούς και συντάξεις καταφέραμε να αντισταθούμε και όχι απλώς να μη μειωθούν μισθοί και συντάξεις αλλά να αρχίσει η αποκατάσταση, ιδίως σε εκείνους που επλήγησαν περισσότερο από τη λαίλαπα της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ» ανέφερε ο κ. Καμμένος. Είπε ότι στη συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ, συζητήθηκε η στάση του κόμματος σε σχέση με τη μείωση της φορολογίας «και στα επίπεδα των αποφάσεων που έχουν ήδη παρθεί, αλλά παράλληλα και σε δύο σχέδια νόμου που θα κατατεθούν, αφού συζητήσουμε με τον κυβερνητικό μας εταίρο, για τις επιχειρήσεις που θα επενδύσουν μέσα στην επόμενη χρονιά, δίνοντας κάποια φορολογικά κίνητρα».

«Κάναμε μια αποτίμηση για τις εξελίξεις με το θέμα των Σκοπίων. Δικαιωθήκαμε όταν λέγαμε ότι η υπόθεση αυτή θα είναι μια υπόθεση που θα τραβήξει πάρα πολύ. Είδαμε ότι πλέον, όπως αποδείχθηκε, το 65%, 70% θα μπορούσα να πω του λαού των Σκοπίων δεν είναι διατεθειμένο, όχι απλώς να βρει λύσεις, αλλά δεν είναι διατεθειμένο να υποχωρήσει στη σκληρή στάση της διεκδίκησης εδαφών και της παραχάραξης της ιστορίας» υπογράμμισε ο κ. Καμμένος. «Ξεκινά λοιπόν μια καινούργια εποχή, όπου πιστεύω ότι μεταθέτει ακόμα και τη συμφωνία που κάναμε για τον Μάρτιο για πολύ αργότερα. Προκειμένου να αποφασίσουν και από την άλλη πλευρά το πως θα κινηθούν. Θεωρούμε δικαίωση μεγάλη των Ανεξάρτητων Ελλήνων το ότι τον Ιούνιο δεν ανατρέψαμε την κυβέρνηση όπως ήθελε ο κ. Μητσοτάκης για να αποφύγει την έξοδο από τα μνημόνια αλλά και παράλληλα την πάταξη της διαφθοράς» πρόσθεσε ο ίδιος.