Λαζαρίδης: Η ΝΔ δεν θα κυρώσει τη συμφωνία ούτε ως κυβέρνηση

“Εάν βρούμε μπροστά μας τη συμφωνία στην περίπτωση που η κυβέρνηση θα έχει πέσει και πάμε σε εθνικές εκλογές, εμείς δεν πρόκειται να την κυρώσουμε” τόνισε, σε συνέντευξή του στον “Real Fm”, ο σύμβουλος επικοινωνίας του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης, αναφερόμενος στην πΓΔΜ.

Ο κ. Λαζαρίδης πρόσθεσε πως “θα ήταν οξύμωρο να έχουμε καταθέσει πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντας κακή τη συγκεκριμένη συμφωνία και στη συνέχεια αφού τη βρούμε μπροστά μας να την υπερψηφίσουμε. Για να την αποτρέψουμε, άλλωστε, καταθέσαμε την πρόταση δυσπιστίας. Ήδη, ωστόσο -και θέλω να είμαι απόλυτα ειλικρινής, όπως είναι και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας- η συμφωνία έχει αρχίσει και παράγει αποτελέσματα”.

Επίσης, ο σύμβουλος επικοινωνίας του κ. Μητσοτάκης ανέφερε: “Οι 153 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, που έδωσαν το εισιτήριο στον κ. Τσίπρα για να υπογράψει με τον κ. Ζάεφ στις Πρέσπες, φέρουν ακέραια την ευθύνη αυτής της συμφωνίας. Θα φέρουν και την αποκλειστική ευθύνη εάν την επικυρώσουν. Γιατί -κακά τα ψέματα- εάν κυρωθεί η συμφωνία και τα Σκόπια μπουν στο ΝΑΤΟ, η επόμενη κυβέρνηση δεν θα έχει παρά ελάχιστα περιθώρια να τη βελτιώσει. Τα περιθώρια διπλωματικών ελιγμών, τα οποία θα έχουμε στη συνέχεια, θα είναι εξαιρετικά στενά. Αυτό, φαντάζομαι, το αντιλαμβάνονται όλοι οι πολίτες”.