Πτώση της Βρετανικής λίρας εν μέσω πολιτικής αβεβαιότητας

Πτώση έναντι του δολαρίου σημείωσε σήμερα η στερλίνα καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για την πολιτική αβεβαιότητα που προέκυψε στη Βρετανία καθώς η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι βρίσκεται αντιμέτωπη με μια νέα πρόκληση στο να προχωρήσουν τα σχέδιά της για το Brexit.

Ύστερα από δημοσιεύματα στα τέλη της περασμένης εβδομάδας ότι η Μέι βρίσκεται αντιμέτωπη με μια νέα πρόκληση στην ηγεσία της, η Συνταγματική Επιτροπή της Βουλής των Λόρδων ανακοίνωσε ότι η νομοθεσία της Μέι για τον τερματισμό της συμμετοχής στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει «θεμελιώδη σφάλματα».

Η Βρετανία αναμένεται να φύγει από την ΕΕ στις 29 Μαρτίου του 2019 αλλά υπάρχουν βαθιές διαφορές εντός της κυβέρνησης και του Συντηρητικού κόμματος της Μέι για το τι είδους σχέση θα αντικαταστήσει τα 46 χρόνια παραμονής στην ΕΕ.

Έως τώρα, ωστόσο, αυτές οι διαφορές δεν φάνηκαν να προκαλούν αναταραχή στους επενδυτές, με το νόμισμα να σημειώνει άνοδο έναντι του δολαρίου και να ενισχύεται η σταθμισμένη με βάση το εξωτερικό εμπόριο ισοτιμία του από τα τέλη του περασμένου χρόνου.
Έχοντας ενισχυθεί πάνω από 4,5% από την αρχή του έτους, η στερλίνα αναμένεται να καταγράψει την καλύτερη μηνιαία επίδοσή της έναντι του δολαρίου από τον Ιούλιο του 2010.