Πτώση για τη βρετανική λίρα λόγω εκκίνησης του Brexit

H λίρα Αγγλίας (στερλίνα) υποτιμήθηκε το πρωί της Τρίτης 14 Μαρτίου 2017 έναντι και των 10 νομισμάτων των σημαντικότερων οικονομικών εταίρων της, με τους χρηματιστές στο Λονδίνο να πωλούν το νόμισμα μετά το «πράσινο φως» που έλαβε η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι για να εκκινήσει την επίσημη διαδικασία του Brexit την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

H ισοτιμία της υποχώρησε έως 0,5% στο 1,2153 δολάρια. Οι πωλήσεις του βρετανικού νομίσματος σημειώνονται την επόμενη ημέρα από το μήνυμα που έστειλε η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον ότι θα ξεκινήσει νομική διαδικασία διενέργειας δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της, ενώ το βρετανικό κοινοβούλιο έδωσε στη Μέι την έγκριση να ξεκινήσει τις συζητήσεις για το Brexit.

Το δολάριο κινείται σε ένα μικρό εύρος διακύμανσης έναντι των περισσότερων άλλων σημαντικών νομισμάτων, καθώς οι χρηματιστές διατηρούν τις θέσεις τους εν όψει της διήμερης συνεδρίασης της Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ, που αρχίζει σήμερα και θα αποφασίσει για τη νομισματική πολιτική.