Από τις γειτονιές της Αθήνας, ως μικροπωλητής, στη λίστα Forbes

Από τις γειτονιές της Αθήνας, ως μικροπωλητής, στη λίστα Forbes, είναι η εκπληκτική διαδρομή, τα τελευταία χρόνια, του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Ο Ελληνας σούπερ σταρ των Μπακς είναι ο πιο νέος αθλητής που συμπεριλαμβάνεται στη λίστα του οικονομικού περιοδικού των ΗΠΑ, Forbes, με τους 100 πιο καλοπληρωμένους αθλητές του 2018 καταλαμβάνοντας την 30 θέση! Η λίστα του περιοδικού ανέδειξε και φέτος τους πιο υψηλά αμειβόμενους αθλητές στον κόσμο για το διάστημα Ιούνιος 2017-Ιούνιος 2018.

Ο «Greek Freak» είχε έσοδα 35,5 εκατ. δολαρίων φέτος, αυξημένα κατά περίπου 500%, χάρη στο νέο συμβόλαιο αξίας 100 εκατ. δολαρίων που υπέγραψε με το Mιλγουόκι, αλλά και την επέκταση του συμβολαίου του με τη Nike. Από την προηγούμενη συμφωνία του με τον κολοσσό αθλητικών ειδών, ο Giannis κέρδιζε 20.000 δολάρια το χρόνο ενώ από το νέο του συμβόλαιο θα βάλει στην τσέπη του σχεδόν 9 εκατ. δολάρια μόνο την πρώτη χρονιά.

Στη πρώτη θέση της σχετικής λίστας βρίσκεται ο πυγμάχος, Φλόιντ Μέιγουέδερ, και τον ακολουθούν τα δύο μεγάλα αστέρια του ποδοσφαίρου, Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο. Η μέση ηλικία των 100 πιο ακριβοπληρωμένων αθλητών του Forbes είναι τα 31 έτη, ενώ οι αθλητές του γκολφ Φιλ Μίκελσον (48 ετών) και 42χρονος Τάιγκερ Γουντς είναι οι πιο ηλικιωμένοι της λίστας. Στην 4η θέση είναι ο πυγμάχος Mακ Γκέγκορc με 99 εκατ. δολάρια και την πρώτη 5άδα συμπληρώνει ο Νεϊμάρ με 90 εκατ.