Υποχωρεί η στερλίνα παρά το δημοσίευμα ότι το ευρωκοινοβούλιο θα ζητήσει ευελιξία για το Brexit

Η στερλίνα ανέκαμψε αρχικά έναντι του δολαρίου και σημείωσε άλμα έναντι του ευρώ την Τρίτη 20-2-2018 ύστερα από δημοσίευμα ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα ζητήσει να δοθεί στη Βρετανία «προνομιακή», πρόσβαση στην ενιαία αγορά. Η στερλίνα, που υποχωρούσε αρχκικά κατά 0,3% εναντι του δολαρίου στο 1,3953 δολάριο πριν δημοσιευθεί το άρθρο στην ιστοσελίδα του Business Insider, σημείωσε άνοδο 0,2% στο υψηλό ημέρας στα 1,4015 δολάρια. Στη συνέχεια όμως διαμορφώθηκε στα 1,3973 δολάρια, εμφανίζοντας πτώση 0,19%.

Έναντι του ευρώ, η λίρα κατέγραψε ράλι στις 88,32 πένες ανά ευρώ. Νωρίτερα, είχε διαμορφωθεί στις 88,495 πένες ανά ευρώ.

«Αρχίζουμε να ακούμε κάποιες από αυτές τις μικρές φήμες ότι τα πράγματα κινούνται προς ένα κοινό τόπο…ένα αμοιβαίο επωφελές Brexit», δήλωσε αναλυτής της ING.

Σύμφωνα με το Business Insider, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ετοιμάζεται να ζητήσει μια πιο ευέλικτη προσέγγιση στις συνομιλίες για τη μελλοντική σχέση με τη Βρετανία, κάτι που σηματοδοτεί μια μετακίνηση από τη θέση που προτείνει ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ Μισέλ Μπαρνιέ.