Υποχωρεί η απόδοση των ελληνικών ομολόγων λόγω Moody’s (upd)

Σε ζήτηση είναι τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου σήμερα, με τις αποδόσεις τους να υποχωρούν μετά την αναβάθμιση χθες βράδυ από τον οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s του αξιόχρεου της Ελλάδας κατά δύο βαθμίδες σε B3 από Caa2 και διατήρηση θετικής της προοπτικής του. Ο οίκος ανέφερε ότι πιστεύει πως η Ελλάδα θα επανέλθει στην οικονομική αυτάρκεια και τη χρηματοδότησή της από τις αγορές.

Η Ελλάδα αναβαθμίσθηκε πρόσφατα και από τους άλλους δύο μεγάλους οίκους πιστοληπτικής αξιολόγησης, τον S&P Global και τον Fitch, αλλά ο Moody’s αναμενόταν να προχωρήσει αργότερα στην επανεξέταση του αξιόχρεου της χώρας. «Ήρθε ως έκπληξη όσον αφορά τον χρόνο – αλλά το συνολικό αφήγημα για το αξιόχρεο και της οικονομίας της Ελλάδας είναι σε τροχιά», δήλωσε αναλυτής της DZ Bank.

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου υποχώρησε 14 μονάδες βάσης στο 4,34%, ενώ η απόδοση του 2ετούς τίτλου έως και 35 μονάδες βάσης στο 1,51%, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 10 ημερών.

Οι αποδόσεις των άλλων κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης υποχωρούσαν 1 έως 2 μονάδες βάσης γενικά, μετά την ανακοίνωση ότι ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία μειώθηκε τον Φεβρουάριο, αντιστρέφοντας την άνοδο που σημείωναν νωρίτερα λόγω των νέων φόβων αύξησης του πληθωρισμού στις ΗΠΑ. Ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία μειώθηκε περισσότερο του αναμενόμενου, αλλά παρέμεινε υψηλός, υποδηλώνοντας ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης θα καταγράψει ισχυρή ανάπτυξη στο πρώτο τρίμηνο του έτους.