Απίστευτη ημερήσια άνοδος για μετοχή βιοτεχνολογίας στη Wall Street

Η Greenwich LifeSciences Inc. σημείωσε άνοδο 998% την Τετάρτη στη Wall Street. Σε κάποια στιγμή της συνεδρίασης, η Greenwich σημείωνε άνοδο έως και 2.941%. Περισσότερες από 17 εκατομμύρια μετοχές άλλαξαν χέρια την Τετάρτη, πάνω από 700 φορές τον ημερήσιο μέσο όρο των 30 ημερών. Η αστάθεια (volatility) επεκτάθηκε και μετά το τέλος της συνεδρίασης (after market) με την τιμή της μετοχής να κερδίζει έως και 56% στις 4:01 μ.μ. στη Νέα Υόρκη.

Η τιμή μετοχής της εταιρείας με έδρα το Stafford του Τέξας εκτοξεύθηκε καθώς σε συνομιλίες επενδυτών σε chatrooms έγιναν αναφορές για μια παρουσίαση αφίσας που δείχνει πολλά υποσχόμενα δεδομένα από ένα πειραματικό φάρμακο για τον καρκίνο του μαστού των οποίων τα βασικά ευρήματα έχουν εμφανιστεί σε έγγραφα για μήνες.

Ένα βασικό μέρος του μαζικού ράλι της μετοχής, η διαπραγμάτευση της οποίας σταμάτησε τουλάχιστον 24 φορές λόγω μεταβλητότητας, είναι το γεγονός ότι το free float των μετοχών είναι μόλις 9%.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Greenwich, Snehal Patel, κατέχει μερίδιο 65% της εταιρείας, η οποία έκλεισε την ημέρα με κεφαλαιοποίηση 686 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο Patel ηγείται της εταιρείας από τον Ιούνιο του 2016.

Διαβάστε επίσης: Τεχνολογικό selloff στη Wall Street