Αυξήσεις στα τιμολόγια ΔΕΗ και κατάργηση των ΝΟΜΕ προανήγγειλε ο Χατζηδάκης (Video)

Δεν θα υπάρξει ούτε “Μικρή” και “Μεγάλη” ΔΕΗ, “καλή και κακή” αλλά και στρατηγικός επενδυτής. Αυτά ανέφερε το πρωί του Σαββάτου 20/7/2019 ο Υπουργός Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή “Ακραία Φαινόμενα” του ΣΚΑΙ. Άφησε ανοιχτό η επιχείρηση να προχωρήσει σε αυξήσεις στα τιμολόγια ρεύματος, ρίχνοντας παράλληλα τις ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ για το ότι έφερε την εταιρία σε δεινή οικονομική θέση χάνοντας το 83% της χρηματιστηριακής της αξίας. Σε αντίθεση από τα τέλη Μαΐου έως σήμερα η μετοχή της ΔΕΗ έχει κέρδη άνω του 70%. Δείτε το βίντεο με τη συνέντευξη του Κωστή Χατζηδάκη στο τέλος του άρθρου.

Αρχική ενημέρωση: Σάββατο 20 Ιουλίου 2019, 11:51
Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο 20 Ιουλίου 2019, 13:07

Ο υπουργός ανέφερε ότι θα παρουσιάσει το βράδυ της Δευτέρας κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης Μητσοτάκη το σχέδιο για τη ΔΕΗ. Για άλλη μια φορά ανέφερε ότι η ΔΕΗ ζημιώνεται από τις ΝΟΜΕ, τις οποίες σύμφωνα με πληροφορίες θα καταργήσει. Σημείωσε επίσης ότι η διοίκηση της ΔΕΗ, που έχει διοριστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ ζητά αυξήσεις στα τιμολόγια ρεύματος ενώ η προηγούμενη κυβέρνηση οδήγησε την εταιρία μείωση του μεριδίου αγοράς από το 90% στο 50% με μηδενικό οικονομικό αντάλλαγμα.

Δεν θα υπάρχει “καλή και κακή” ΔΕΗ γιατί το σχέδιο αυτό θα κοστίσει 5 δισ. ευρώ τα οποία θα πρέπει να πληρώσει ο λαός. Άρα δεν θα υπάρχει “καλή και κακή” ΔΕΗ αλλά ούτε και στρατηγικός επενδυτής είπε ο κ. Χατζηδάκης.

Σε ερώτηση αν θα προχωρήσει σε αυξήσεις στις τιμές ρεύματος ο υπουργός απέφυγε να απαντήσει, λέγοντας ότι η σημερινή διοίκηση της ΔΕΗ, η διοίκηση του ΣΥΡΙΖΑ, ζητά αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος, ενώ επανέλαβε ότι με τις αυξήσεις η εταιρία θα χάσει πελάτες και να φθάσει στο 50% της αγοράς, που όμως αυτό ήταν συμφωνημένο από το ΣΥΡΙΖΑ έναντι μηδενικού οικονομικού ανταλλάγματος, αποφεύγοντας να δώσει επιπλέον πληροφορίες και μη απαντώντας στο ερώτημα αν θα βάλει το χέρι στην τσέπη το λαός. Όλα αυτά θα ξεκαθαριστούν τη Δευτέρα το απόγευμα, συμπλήρωσε.

“Δεν υπάρχει μαγική λύση, δεν είμαι ταχυδακτυλουργός. Η εταιρεία είναι αυτοπαγιδευμένη…. Το σχέδιο θα είναι τελείως ξεκάθαρο τη Δευτέρα το απόγευμα”, πρόσθεσε.

Τέλος, για το θέμα των σκουπιδιών ανέφερε ότι προχωρήσουν τα ΣΔΙΤ στην διαχείριση των απορριμμάτων.

Οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης ξεκινούν σήμερα στις 6 το απόγευμα στην Ολομέλεια. Την Κυριακή και την Δευτέρα, τις προγραμματικές δηλώσεις θα αναγνώσουν ο καθένας στον τομέα της ευθύνης του, οι αρμόδιοι υπουργοί και υφυπουργοί. Θα παρεμβάλλονται ομιλίες βουλευτών από όλα τα κόμματα, όπως εγγραφούν στον κατάλογο των ομιλητών. Η τριήμερη διαδικασία, ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα της Δευτέρας με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. Της ψηφοφορίας, θα προηγηθεί ο κύκλος των ομιλιών των πολιτικών αρχηγών.

Δείτε το σχετικό βίντεο με τη συνέντευξη του Κωστή Χατζηδάκη για τη ΔΕΗ στον ΣΚΑΙ – Σάββατο 20/7/2019.