Η Κέιτ Μίντλετον ανακοίνωσε ότι διαγνώστηκε με καρκίνο

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας Κέιτ Μίντλετον ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής 22 Μαρτίου 2024 ότι βρίσκεται στα πρώτα στάδια της θεραπείας αφού διαγνώστηκε καρκίνος σε τεστ που υπεβλήθη.

Σε μια δήλωση βίντεο, η Πριγκίπισσα Catherine λέει ότι ήταν ένα “τεράστιο σοκ” μετά από δύο “απίστευτα δύσκολους μήνες”.

Έστειλε όμως ένα θετικό μήνυμα λέγοντας: «Είμαι καλά και δυναμώνω κάθε μέρα».

Λεπτομέρειες για τον καρκίνο δεν έχουν γίνει γνωστές, αλλά το παλάτι του Κένσινγκτον λέει ότι είναι βέβαιο ότι η πριγκίπισσα θα αναρρώσει πλήρως.

Η δήλωση της πριγκίπισσας εξηγεί ότι όταν έκανε επέμβαση στην κοιλιά τον Ιανουάριο, δεν ήταν γνωστό ότι υπήρχε καρκίνος.

“Ωστόσο, οι εξετάσεις μετά την επέμβαση διαπίστωσαν ότι υπήρχε καρκίνος. Ως εκ τούτου, η ιατρική μου ομάδα με συμβούλεψε να υποβληθώ σε προληπτική χημειοθεραπεία και τώρα είμαι στα πρώτα στάδια αυτής της θεραπείας”, είπε η πριγκίπισσα.

Είπε ότι σκέφτεται όλους εκείνους που έχουν προσβληθεί από τον καρκίνο, προσθέτοντας: “Για όλους όσους αντιμετωπίζουν αυτήν την ασθένεια, σε οποιαδήποτε μορφή, παρακαλώ μην χάσετε την πίστη ή την ελπίδα. Δεν είστε μόνοι”.

Η Κέιτ είπε ότι η ανάκαμψη από το χειρουργείο της τον Ιανουάριο, για μια πάθηση που δεν έχει αποκαλυφθεί, χρειάστηκε χρόνο και η προτεραιότητα ήταν τώρα να καθησυχάσει την οικογένειά της.

«Ο Γουίλιαμ και εγώ κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το επεξεργαστούμε και να το διαχειριστούμε ιδιωτικά για χάρη της νεαρής οικογένειάς μας».

Η πριγκίπισσα πρόσθεσε: «Μας πήρε χρόνο για να εξηγήσουμε τα πάντα στον Τζορτζ, τη Σάρλοτ και τον Λούις με τρόπο που τους ταιριάζει και να τους καθησυχάσουμε ότι θα είμαι εντάξει».

Είπε ότι η οικογένεια χρειάζεται τώρα «λίγο χρόνο, χώρο και ιδιωτικότητα».

Η Κέιτ και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ δεν αναμένεται πλέον να εμφανιστούν με τη βασιλική οικογένεια την Κυριακή του Πάσχα και δεν θα υπάρξει πρόωρη επιστροφή στα επίσημα καθήκοντά της για την πριγκίπισσα.

Το παλάτι είπε επίσης ότι η ξαφνική απουσία του πρίγκιπα Γουίλιαμ από μια τελετή μνήμης στα τέλη Φεβρουαρίου (σ.σ. μνημόσυνο τέως βασιλιά Κωνσταντίνου) οφειλόταν στην ανακάλυψη της διάγνωσης καρκίνου της Αικατερίνης.

Το ζευγάρι έχει αντιμετωπίσει έντονες δημόσιες εικασίες και φρενίτιδα στα social media για την υγεία του, από την εγχείρησή του τον Ιανουάριο. Δεν έχει παρευρεθεί σε καμία επίσημη εκδήλωση από τα Χριστούγεννα.

Στη δήλωσή της στο βίντεο, μίλησε για την υποστήριξη από την οικογένειά της: «Το να έχω τον Γουίλιαμ δίπλα μου είναι επίσης μια μεγάλη πηγή παρηγοριάς και σιγουριάς.

“Όπως είναι η αγάπη, η υποστήριξη και η καλοσύνη που έχετε δείξει από πολλούς από εσάς. Σημαίνει τόσα πολλά και για τους δύο.”

Το Παλάτι του Κένσινγκτον είπε ότι το βίντεο της πριγκίπισσας γυρίστηκε την Τετάρτη από τα στούντιο του BBC, το τμήμα παραγωγής του BBC.

Σε μια δήλωση, το BBC News ανέφερε: «Μαζί με άλλα μέσα ενημέρωσης, το BBC News ενημερώθηκε από το Παλάτι του Κένσινγκτον για την ανακοίνωση σήμερα το απόγευμα».

Πληροφορίες σε ΜΜΕ της Βρετανίας κάνουν λόγο για λέμφωμα.

Πηγή: BBC