Η Ουκρανία λέει ότι “δεν έχει καμία σχέση” με την επίθεση στη Μόσχα – Μεντβέντεφ: Η Ρωσία θα σκοτώσει τους Ουκρανούς ηγέτες εάν συνδέονται με την επίθεση

Η ουκρανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών (GUR) κατηγόρησε το Κρεμλίνο και τις ειδικές υπηρεσίες του ότι ενορχήστρωσαν τη φονική επίθεση που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα το βράδυ κοντά στη Μόσχα, προκειμένου να κατηγορήσουν την Ουκρανία και να δικαιολογήσουν μια “κλιμάκωση” του πολέμου.

“Η τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα είναι μια σχεδιασμένη και εσκεμμένη πρόκληση των ρωσικών ειδικών υπηρεσιών με εντολή του (Βλαντίμιρ) Πούτιν. Στόχος της είναι να δικαιολογήσει ακόμη πιο σκληρά πλήγματα κατά της Ουκρανίας και γενική επιστράτευση στη Ρωσία”, δήλωσε η GUR, εκτιμώντας ότι η επίθεση “πρέπει να θεωρηθεί ως απειλή του Πούτιν για να προκαλέσει κλιμάκωση και να επεκτείνει τον πόλεμο”.

Μεντβέντεφ: Η Ρωσία θα σκοτώσει τους Ουκρανούς ηγέτες εάν συνδέονται με την επίθεση

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ διαβεβαίωσε σήμερα ότι η χώρα του θα “καταστρέψει” τους Ουκρανούς ηγέτες, εάν αποδειχθεί ότι ευθύνονται για την αιματηρή επίθεση σε αίθουσα συναυλιών στα προάστια της Μόσχας.

“Εάν αποδειχθεί ότι είναι τρομοκράτες του καθεστώτος του Κιέβου… πρέπει όλοι τους να βρεθούν και να καταστραφούν ανελέητα ως τρομοκράτες. Συμπεριλαμβανομένων των ηγετών του κράτους που διέπραξε μια τέτοια ωμότητα”, δήλωσε ο Μεντβέντεφ, ο οποίος είναι επίσης δεύτερος στην ιεραρχία του ρωσικού συμβουλίου ασφαλείας, σε μήνυμά του στο Telegram.