Champions League: Λίβερπουλ-Μπαρτσελόνα και Άγιαξ-Τότεναμ

Η Λίβερπουλ ήταν εξαρχής το φαβορί απέναντι στην Πόρτο, απέκτησε τον προσδιορισμό «ακλόνητο» μετά τη νίκη με 2-0 στο «Άνφιλντ», στον πρώτο αγώνα και, εν τέλει, επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League με δύο νίκες, αφού επιβλήθηκε των Πορτογάλων και στο «σπίτι» τους, με 4-1 αυτήν τη φορά. Στους «τέσσερις» η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ θα αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα, που χθες άφησε εκτός συνέχειας τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Μετά από έναν αγώνα που θα γραφτεί στα βιβλία της ιστορίας του ποδοσφαίρου, η Τότεναμ προκρίθηκε για πρώτη φορά στην Ιστορία της στα ημιτελικά του Champions League. Οι «σπερς» ηττήθηκαν 4-3 από τη Μάντσεστερ Σίτι στο «Έτιχαντ», αλλά χάρη στο υπέρ τους 1-0 της περασμένης Τρίτης (9/4) και τον κανονισμό των εκτός έδρας γκολ, πήραν το εισιτήριο για την τετράδα, όπου θα αντιμετωπίσουν τον Άγιαξ.

Μετά την ολοκλήρωση της προημιτελικής φάσης στο Champions League, Μπαρτσελόνα και Άγιαξ, ομάδες που μπορούν να συναντηθούν μόνο στον τελικό του Wanda Metropolitano στο Champions League, απέμειναν στο κυνήγι του μαγικού χατ-τρικ του ποδοσφαίρου, του «treble», την κατάκτηση του Champions League, αλλά και του πρωταθλήματος και Κυπέλλου στην χώρα τους…