“Βόμβα” Αμπράμοβιτς – Αναγκάζεται να παραχωρήσει την Τσέλσι

Υπό την ασφυκτική πίεση της βρετανικής κυβέρνησης, ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου ότι παραχωρεί στο φιλανθρωπικό ίδρυμα “Chelsea’s charitable Foundation” τη διαχείριση του συλλόγου (. Ο Ρώσος μεγιστάνας κατηγορείται ότι ενισχύει τον Βλάντιμιρ Πούτιν και, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, απειλείται με δήμευση της περιουσίας του στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Αμπράμοβιτς στη δήλωσή του τονίζει ότι ενεργεί πάντα με γνώμονα το συμφέρον της Τσέλσι και ότι θεωρεί εαυτόν θεματοφύλακα του συλλόγου, γι΄αυτό και προβαίνει στη συγκεκριμένη κίνηση, χωρίς πάντως να κάνει λόγο για μεταβίβαση των μετοχών του.

Σε μια δήλωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπό της λίγο πριν τις 19:00, ο Roman Abramovich είπε: «Κατά τη διάρκεια της σχεδόν 20χρονης ιδιοκτησίας μου στην Chelsea FC, πάντα θεωρούσα τον ρόλο μου ως θεματοφύλακας του Club, του οποίου η δουλειά είναι να διασφαλίζει ότι είμαστε τόσο επιτυχημένοι όσο εμείς. Μπορεί να είναι σήμερα, καθώς και να χτίσει για το μέλλον, διαδραματίζοντας επίσης θετικό ρόλο στις κοινότητές μας. Πάντα έπαιρνα αποφάσεις έχοντας κατά νου το συμφέρον του συλλόγου. Παραμένω αφοσιωμένος σε αυτές τις αξίες. Αυτός είναι ο λόγος που δίνω σήμερα στους διαχειριστές του φιλανθρωπικού ιδρύματος της Chelsea τη διαχείριση και τη φροντίδα της Chelsea FC. Πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή είναι στην καλύτερη θέση για να φροντίσουν τα συμφέροντα του συλλόγου, των παικτών, του προσωπικού και των φιλάθλων». Η δήλωση έγινε αφότου ενημερώθηκε στο Κοινοβούλιο ότι είχε κατονομαστεί ως πρόσωπο ενδιαφέροντος το 2019 λόγω εικαζόμενων δεσμών με το ρωσικό κράτος και φερόμενης «σύνδεσης με δραστηριότητες και πρακτικές διαφθοράς.

Και χθες βράδυ υποστηρίχθηκε ότι οποιεσδήποτε προσπάθειες επιβολής κυρώσεων εναντίον του θα μπορούσαν να ήταν καταστροφικές για τον σύλλογο. Ο Αμπράμοβιτς αρνιόταν πάντα οποιαδήποτε πρόταση για την υποτιθέμενη εγγύτητά του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν και τη Ρωσία.

https://i.dailymail.co.uk/1s/2022/02/26/02/54577369-10553871-Abramovich_pictured_above_with_Russian_president_Vladimir_Putin_-a-207_1645841857211.jpg

Οι Times ανέφεραν ότι αν συνέβαινε αυτό, θα μπορούσε να τον ωθήσει να ζητήσει από την Τσέλσι να του επιστρέψει 1,5 δισεκατομμύρια λίρες που του οφείλει.

Ο λέκτορας οικονομικών ποδοσφαίρου του Πανεπιστημίου του Λίβερπουλ, Κίραν Μαγκουάιρ, δήλωσε: «Αν νιώθει ότι τον κάνουν αποδιοπομπαίο τράγο για τις δραστηριότητες του Πούτιν, τότε το χειρότερο σενάριο είναι να προσπαθήσει να ζητήσει το δάνειο.

«Τότε έχουμε κρίση. Αυτός και ο Πούτιν θα μπορούσαν να υποστηρίξουν ότι η βρετανική κυβέρνηση είναι αυτή που κατέστρεψε την ποδοσφαιρική ομάδα της Τσέλσι.

«Θα μπορούσαν να υπάρξουν πολλές παραποιήσεις και κατηγορίες από όλα τα κόμματα, εάν η βρετανική κυβέρνηση ακολουθήσει αυτή την οδό.