Ο Μπάιντεν θα συναντηθεί με αξιωματούχους της Εθνικής Ασφαλείας

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα συναντηθεί με αξιωματούχους του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας στο κέντρο διαχείρισης πληροφοριών (Situation Room) του Λευκού Οίκου κατά την επιστροφή του από το Ρέχομποθ του Ντέλαγουερ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Ο πρόεδρος ενημερώθηκε επίσης για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή νωρίτερα από τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας Τζέικ Σάλιβαν και τον κύριο αναπληρωτή σύμβουλο εθνικής ασφάλειας Τζον Φάινερ, ανέφερε ο Λευκός Οίκος.

Ο Λευκός Οίκος πρόσθεσε ότι ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν, ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν και ο Πρόεδρος του Μικτού Επιτελείου Στρατηγού Τσαρλς Κ. Μπράουν θα είναι μεταξύ εκείνων στην αίθουσα καταστάσεων, μαζί με τους Σάλιβαν και Φάινερ.

Η αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις και ο αρχηγός του προσωπικού του Μπάιντεν, Τζεφ Ζίεντς, «θα παρευρεθούν μέσω ασφαλούς βίντεο», ανέφερε ο Λευκός Οίκος.

Το Ιράν εξαπέλυσε μια επίθεση εναντίον του Ισραήλ που «είναι πιθανό να εκτυλιχθεί σε αρκετές ώρες», σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, Αντριέν Γουάτσον. «Ο Πρόεδρος Μπάιντεν ενημερώνεται τακτικά για την κατάσταση από την ομάδα εθνικής ασφαλείας του και θα συναντηθεί μαζί τους σήμερα το απόγευμα στον Λευκό Οίκο» και η ομάδα «βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με Ισραηλινούς αξιωματούχους καθώς και με άλλους εταίρους και συμμάχους», διαβάζει. Η Γουάτσον επιβεβαίωσε τη θέση του προέδρου ότι «η υποστήριξή μας για την ασφάλεια του Ισραήλ είναι σιδερένια» και ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «θα σταθούν στο πλευρό του λαού του Ισραήλ και θα υποστηρίξουν την άμυνά του έναντι αυτών των απειλών από το Ιράν».