Το Ιράν εκτόξευσε πυραύλους cruise εκτός από drones, αναφέρουν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης

Το Ιράν εκτόξευσε πυραύλους κρουζ στο Ισραήλ, εκτός από δεκάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη, σύμφωνα με δημοσιεύματα ισραηλινών μέσων ενημέρωσης.

Το Ισραήλ θα κλείσει τον εναέριο χώρο του από τις 12:30 π.μ. τοπική ώρα, ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταφορών του Ισραήλ. «Σύμφωνα με τις οδηγίες του συστήματος ασφαλείας, από τις 00:30 απόψε, ο εναέριος χώρος του κράτους του Ισραήλ θα είναι κλειστός για διεθνείς και εσωτερικές πτήσεις», ανέφερε. “Λόγω της καθυστέρησης στην άφιξη των πτήσεων προς το Ισραήλ, το πρόγραμμα πτήσεων από το Τελ Αβίβ αναμένεται να αλλάξει. Το αεροδρόμιο Ramon θα είναι κλειστό για την κυκλοφορία. Παρακαλείται το επιβατικό κοινό να επικοινωνήσει με τις αεροπορικές εταιρείες και τον ιστότοπο της αρχής του αεροδρομίου σχετικά με νέες ώρες πτήσεων πριν φτάσετε στο αεροδρόμιο», συνέχισε. «Θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε σύμφωνα με τις εξελίξεις», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Το Ιράκ κλείνει τον εναέριο χώρο του

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας του Ιράκ ανακοίνωσε το Σάββατο ότι ο εναέριος χώρος της χώρας θα είναι προσωρινά κλειστός για όλα τα εισερχόμενα, αναχωρούντα και διερχόμενα αεροσκάφη, από τις 11:30 μ.μ. τοπική ώρα έως τις 5:30 π.μ. της Κυριακής. Το κλείσιμο είναι ένα προληπτικό μέτρο που αποσκοπεί στη διασφάλιση της ασφάλειας και της ασφάλειας της πολιτικής αεροπορίας στον ιρακινό εναέριο χώρο. Η αρχή ανέφερε ότι η απόφαση ακολουθεί μια ενδελεχή εκτίμηση κινδύνου που διεξήχθη από τις ιρακινές αρχές και πρόσθεσε ότι το κλείσιμο ενδέχεται να παραταθεί με βάση περαιτέρω εξελίξεις στην περιοχή.

Αμερικανός αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι το Ιράν εκτόξευσε μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον του Ισραήλ, λίγο μετά από ανακοίνωση των ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων.

Νωρίτερα, η Ρυθμιστική Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας της Ιορδανίας ανακοίνωσε ότι ο εναέριος χώρος της χώρας θα είναι προσωρινά κλειστός για όλα τα εισερχόμενα, αναχωρούντα και διερχόμενα αεροσκάφη, ανέφερε η κρατική εφημερίδα Petra, καθώς το γειτονικό Ισραήλ παραμένει σε συναγερμό για ιρανικό χτύπημα.