Προβάδισμα 9 μονάδων για ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis

Με ποσοστό 38,5% προηγείται η έναντι 29,5% του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής».

Τρίτο έρχεται το Κίνημα αλλαγής με 8% και ακολουθούν ΚΚΕ με 5,2 και Χρυσή Αυγή με 3,5% αντιστοίχως.

Οριακή φαίνεται να είναι η είσοδος στη Βουλή για την Ελληνική Λύση (2,8%), καθώς επίσης και για την Ένωση Κεντρώων και το ΜέΡΑ 25, τα οποία συγκεντρώνουν σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης το 2,5% των ψήφων.

Στην παράσταση νίκης το 82% των πολιτών πιστεύει ότι η ΝΔ θα είναι το πρώτο κόμμα και μόλις το 7% πιστεύει ότι π

Σε ό,τι αφορά την επόμενη κυβέρνηση το 44% επιθυμεί αυτοδύναμη κυβέρνηση και το 51% κυβέρνηση συνεργασίας.

Σε ό,τι αφορά την επόμενη κυβέρνηση, το 44% επιθυμεί αυτοδύναμη κυβέρνηση και το 51% κυβέρνηση συνεργασίας. Αναλυτικότερα, αυτοδύναμη κυβέρνηση επιθυμεί το 74% των ψηφοφόρων της ΝΔ, ενώ το 71% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται υπέρ της κυβέρνησης συνεργασίας. Το 46% των ψηφοφόρων του Κινήματος Αλλαγής θέλει αυτοδύναμη κυβέρνηση, ενώ το 51% θεωρεί καλύτερη λύση μια κυβέρνηση συνεργασίας.

Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 45% έναντι 34% του Αλέξη Τσίπρα. Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης προηγείται και στην ερώτηση «ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός» κατά 5 μονάδες, με 28% έναντι 23% του ΑΛέξη Τσίπρα.

Σε άλλη δημοσκόπηση για το Βεργίνα tv η ΝΔ προηγείται με 12 μονάδες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, που παρουσιάστηκε στη Βεργίνα TV, στην εκπομπή του Στέργιου Καλόγηρου και της Φένιας Κλιάτση, η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αγγίζει το 11,8%, ενώ, όπως προκύπτει από την κεντρική τιμή στην εκτίμηση αποτελέσματος, η ΝΔ φαίνεται ότι θα πετύχει τον στόχο της αυτοδυναμίας.

Αναλυτικά τα ποσοστά των πρώτων κομμάτων για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Interview:

ΝΔ 34.2%
ΣΥΡΙΖΑ 22.4%
ΚΙΝΑΛ 6.0%
ΚΚΕ 4.8%
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 3.8%
Χ.Α 3.2%
ΜΕΡΑ 25 2.5%
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 1.5%
ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ 17.2%