Συνάντηση Μητσοτάκη – Χατζηδάκη για ΔΕΗ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση γνωριμίας σήμερα στις 17:30 με τον επικεφαλής του SSM κ. Andrea Enria, που βρίσκεται στη χώρα μας.
Στις 18:00 ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ανδρέα Δρακόπουλο.

Μισή ώρα αργότερα, θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη και τους υφυπουργούς, με αντικείμενο, μεταξύ άλλων, το σχεδιασμό για τη διάσωση της ΔΕΗ.

Νωρίτερα το πρωί, τους στόχους του ως νέος υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας αποκάλυψε, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», ο Κωστής Χατζηδάκης.

Για τη ΔΕΗ σημείωσε ότι βασική προτεραιότητα είναι ένα σχέδιο σωτηρίας της. «Το θέμα αυτό σε αυτή τη φάση είναι μη θέμα, γιατί δεν υπάρχει στον ορίζοντα στρατηγικός επενδυτής. Η ΔΕΗ είναι στα όρια της χρεωκοπίας και δεν ενδιαφέρεται κανένας», πρόσθεσε.

Σχετικά με την επιλογή του πρωθυπουργού να εντάξει στο κυβερνητικό σχήμα εξωβουλευτικούς, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι τους γνωρίζει όλους καλά και αποτελούν πολύ καλές επιλογές.

«Ο κ. Μητσοτάκης είχε πει από την αρχή ότι θέλει να κάνει ένα σχήμα μεικτό. Να στείλει μήνυμα ότι βάζει τεχνοκράτες προσανατολισμένους στο αποτέλεσμα, ώστε να μη χαθεί χρόνος. Έβαλε και ανθρώπους που δεν είναι στη ΝΔ, ώστε να δείξει ότι όλοι μαζί το παλεύουμε», κατέληξε ο κ. Χατζηδάκης.