Τραυματισμοί Ελλήνων φιλάθλων από Τούρκους στην Uber Arena

Ενώ πλησιάζει προς το τέλος της η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του φάιναλ φορ της Euroleague στο Βερολίνο, επεισόδια σημειώθηκαν έξω από την Uber Arena. Συγκεκριμένα, περίπου 100 οπαδοί της Φενερμπαχτσέ, η οποία αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό στον πρώτο ημιτελικό (24/5, 19:00) προσπάθησαν να μπουν στο γήπεδο χωρίς εισιτήριο, με αποτέλεσμα να συγκρουστούν με τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στο γήπεδο. Στα επεισόδια τραυματίστηκε ένας αστυνομικός, στον οποίο παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από το ιατρικό προσωπικό που βρίσκεται στο γήπεδο. Μετά την εξέλιξη αυτή, έκλεισαν οι θύρες της Uber Arena, ώσπου να εξομαλυνθεί η κατάσταση με τους Τούρκους οπαδούς, οι οποίοι έριξαν μπουκάλια στους φιλάθλους του Παναθηναϊκού που περίμεναν να μπουν στο γήπεδο.

H ελλιπέστατη παρουσία της γερμανικής αστυνομίας έξω από την Uber Arena άνοιξε την.. όρεξη των Τούρκων οπαδών, οι οποίοι με οργανωμένη επίθεση στους Έλληνες φιλάθλους δημιούργησαν μία χαοτική κατάσταση, που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό φιλάθλων του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, ενώ δεν δίστασαν να ποδοπατήσουν γυναίκα σεκιούριτι του γηπέδου.

Με ένα πρώτο και πρόχειρο υπολογισμό δεκάδες οπαδοί του Παναθηναϊκού δέχθηκαν χτυπήματα και τραυματίστηκαν, περίπου μία ώρα πριν την έναρξη του πρώτου ημιτελικού του φάιναλ φορ της Euroleague, μεταξύ των «πράσινων» και της Φενέρμπαχτσε, ενώ από το επεισόδιο δεν γλίτωσε και ένας οπαδός του Ολυμπιακού.

H αστυνομική ενίσχυση, πάντως, ήταν άμεση και περίπου 100 οπαδοί της Φενερμπαχτσέ συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν εκτός της Uber Arena.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλο αυτό το διάστημα οι φίλαθλοι με τα εισιτήρια είχαν μείνει εκτός γηπέδου και λίγο μετά τις 18:15 μπήκαν στο κλειστό, με τον κόσμο του Παναθηναϊκού να αρχίζει να δονεί την ατμόσφαιρα με συνθήματα.

«Αγκαλιά» φίλαθλοι των «αιωνίων» πριν το πρώτο τζάμπολ στο F4

Με την άμμο στην κλεψύδρα να… αδειάζει, ενόψει του πρώτου χρονικά ημιτελικού του φάιναλ φορ της Euroleague στο Βερολίνο, ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Φενερμπαχτσέ (24/5, 19:00, ακολουθεί στις 22:00 το Ολυμπιακός-Ρεάλ Μαδρίτης), οι φίλαθλοι των «αιωνίων» έχουν αρχίσει να μαζεύονται σε κεντρικά σημεία της πόλης.

Το… παράδοξο, αλλά άκρως ενθαρρυντικό για το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ, είναι ότι φίλαθλοι του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού έχουν αφήσει την αντιπαλότητα πίσω στην Ελλάδα και συνυπάρχουν αρμονικά.

Στην Αλεξάντερ Πλατς, την κεντρικότερη πλατεία του Βερολίνου παρέες Ολυμπιακών και Παναθηναϊκών απολαμβάνουν τον ήλιο που παίζει… κρυφτό πίσω από τα σύννεφα που έχουν αρχίσει να σκεπάζουν την πόλη, χωρίς καμία αντιπαλότητα.

Δίπλα τους φίλαθλοι της Φενερμπαχτσέ τους παρατηρούν, με αρκετούς φίλους του Ολυμπιακού να τους ζητούν με γέλια τη νίκη επί του «αιωνίου» αντιπάλου τους.

Το σημαντικότερο όλων είναι ότι μέχρι στιγμής δεν έχει σημειωθεί κάποιο επεισόδιο, παρά το γεγονός ότι δεν είναι εμφανής η παρουσία της γερμανικής αστυνομίας στην πλατεία.

Οι «ερυθρόλευκοι» φίλαθλοι έχουν δώσει σημείο συνάντησης την Αλεξάντερ Πλατς το απόγευμα, προκειμένου να κατευθυνθούν στο γήπεδο που θα φιλοξενήσει το φάιναλ φορ, την Uber Arena, ενώ οι «πράσινοι» έχουν ορίσει ως meeting point το κλειστό περίπου δύο ώρες πριν το τζάμπολ του Παναθηναϊκού με τη Ρεάλ.