Σημαντική άνοδος 2,4% στις τιμές του πετρελαίου

Οι τιμές του πετρελαίου ανατιμήθηκαν σε ποσοστό μεγαλύτερο του 2% το πρωί της Δευτέρας 15 Μαΐου 2017 μετά την ανακοίνωση των υπουργών Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας και της Ρωσίας, για τη συνέχιση του προγράμματος μείωσης της παραγωγής του πετρελαίου στον ΟΠΕΚ, μέχρι τον Μάρτιο του 2018.

Στις 11:40 το πρωί της Δευτέρας 15-05-2017, οι τιμές του πετρελαίου τύπου Brent, διεθνούς προέλευσης καταγράφηκαν στα 52,06 δολάρια το βαρέλι, αυξημένες κατά 1,22 δολάρια ή 2,4% από το τελευταίο κλείσιμο.

Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 1,16 δολάρια ή 2,42% στα 49 δολάρια το βαρέλι, από την τελευταία συνεδρίαση.

Τα παγκόσμια αποθέματα πετρελαίου μειώθηκαν κατά το 1/3 από την αρχή της χρονιάς

Εξάλλου, τα παγκόσμια διαθέσιμα αποθέματα πετρελαίου μειώθηκαν κατά το 1/3 από τις αρχές του χρόνου, σύμφωνα με σημερινή δήλωση στο Reuters, πηγής του ΟΠΕΚ. Η μείωση αυτή των πετρελαϊκών αποθεμάτων αποτελεί πρακτική ένδειξη ότι το πρόγραμμα μείωσης της παραγωγής πετρελαίου που εφαρμόζουν οι χώρες του ΟΠΕΚ και η Ρωσία βοήθησε στην μείωση της υπερπροσφοράς του πετρελαίου, σε παγκόσμιο επίπεδο.