Απεργία μετρό το πρωί της Πέμπτης 14-12-2017

Προβλήματα στις μετακινήσεις με το μετρό για τους επιβάτες το πρωί της Πέμπτης 14-12-2017, εξαιτία της απεργίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Ειδικότερα, σε στάσεις εργασίας προχωρούν οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες της Αττικής, συμμετέχοντας στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, για την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017.Οι συρμοί του μετρό, του ηλεκτρικού και του τραμ θα κυκλοφορήσουν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Συμμετοχή στην απεργία έχουν εξαγγείλει με ανακοίνωσή τους και οι εργαζόμενοι στον Προαστιακό (24ωρη απεργία).

Απεργία Τρόλεϊ

Χωρίς τρόλεϊ θα είναι για πολλές ώρες την  Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017 η Αθήνα από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, η στάση εργασίας εντάσσεται στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που κήρυξε για την Πέμπτη η ΓΣΕΕ με αφορμή την κατάθεση και την ψήφιση του προϋπολογισμού για το 2018.

Οι εργαζόμενοι μεταξύ άλλων διεκδικούν:

«’Αμεση αναμόρφωση του Προϋπολογισμού, έτους 2018, για να ανατραπούν εδώ και τώρα οι δραματικές περικοπές των κοινωνικών δικαιωμάτων και η σχεδιαζόμενη φοροκαταιγίδα.

Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση χωρίς κρατικό και εργοδοτικό παρεμβατισμό στην άσκηση των συλλογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, με κυρίαρχα το δικαίωμα των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και το δικαίωμα απεργίας και διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών».