Από δυναμίτη η έκρηξη σε βενζινάδικο στην Ανάβυσσο

Από μασούρι δυναμίτιδας προήλθε, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων από αστυνομικές πηγές, η ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στις 5:30 το πρωί της Τρίτης 12 Δεκεμβρίου 2017 σε πρατήριο υγρών καυσίμων, το οποίο βρίσκεται στη λεωφόρο Κωνσταντίνου Καραμανλή στην Ανάβυσσο.

Από την έκρηξη ευτυχώς δεν υπήρξε τραυματισμός, ωστόσο προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές τόσο στο πρατήριο όσο και σε κοντινά σπίτια και καταστήματα, ενώ η φωτιά που ακολούθησε κατασβέστηκε από 15 πυροσβέστες που επιχείρησαν με 6 οχήματα.

Σημειώνεται ότι το πρατήριο ανήκει στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας, Μιχάλη Κιούση, ενώ προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Τμήμα Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

«Έχουν σπάσει τα τζάμια σε δύο οικοδομικά τετράγωνα» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Μιχάλης Κιούσης και συνέχισε, «η έκρηξη έγινε το 5.20 το πρωί και 5.50 το πρωί θα άνοιγα, και θα είχα εξαϋλωθεί… Δέκα βήματα είναι το πρατήριο από το σπίτι μου».

«Δεν μπορώ να το εξηγήσω, είναι ανεξήγητο… Δεν πάει κάπου το μυαλό μου, μόνο με την ιδιότητα ως προέδρου μού πάει αν έχω ενοχλήσει τίποτα λαμόγια του χώρου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ο πρόεδρος της ΟΒΕ. Όπως εξήγησε ο κ. Κιούσης, δεν έχει προσωπικές διαφορές με κανέναν, και δεν είχε δεχθεί απειλές το προηγούμενο διάστημα.