Απεργία ΟΑΣΘ: Χάος στους δρόμους της Θεσσαλονίκης

Κυκλοφοριακή ασφυξία παρατηρείται από το πρωί της Δευτέρας 15-5-2017 στη Θεσσαλονίκη, λόγω της απεργίας (επίσχεσης εργασίας) των εργαζομένων του ΟΑΣΘ. Τα λεωφορεία στην πόλη δεν κυκλοφορούν και αυτό δημιούργησε κυκλοφοριακή ασφυξία, καθώς οι περισσότεροι χρησιμοποιήσουν τα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα, στους ήδη επιβαρυμένους δρόμους. Οι καθυστερήσεις στους δρόμους να είναι μεγάλες.

Αυξημένη κίνηση παρατηρείται αυτή την ώρα στους δρόμους: Τσιμισκή, Κ. Καραμανλή, Εγνατία, Μητροπόλεως, Λαγκαδά, Κατσιμίδη, Παπαναστασίου, Εθν. Αντιστάσεως στην Καλαμαριά. Β. Ολγας, ενώ αυξημένη είναι η κίνηση και στην Περιφερειακή Οδό.

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το πρωί στην Περιφερειακή Οδό. Συγκεκριμένα δύο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν στο ύψος του Επταπυργίου με κατεύθυνση προς δυτικά. Από τη σύγκρουση σημειώθηκαν μόνο υλικές ζημιές. Η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται από τις δύο λωρίδες κυκλοφορίας. Η αριστερή λωρίδα σύμφωνα με την Τροχαία είναι κλειστή.

Χωρίς αστικά λεωφορεία είναι από σήμερα Δευτέρα 15 Μαϊου 2017 η Θεσσαλονίκη καθώς ξεκίνησε η επίσχεση εργασίας, των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ. Στο μεταξύ, εργαζόμενοι περιφρουρούν από τις 4 το πρωί τα αμαξοστάσια, όπως αποφάσισαν στην έκτακτη συνεδρίαση τους, ώστε να μην κινηθεί κανένα λεωφορείο. Ο πρόεδρος του Συνδικάτου εργαζομένων Δημήτρης Τσερμενίδης είχε επισημάνει τους λόγους που αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις. «Δεν έχουν καταβληθεί ακόμη τα δεδουλευμένα των μηνών Μαρτίου και Απριλίου και δεν έχουν εξοφληθεί το δώρο του Πάσχα, ποσό συνολικού ύψους 6,3 εκατ. Ευρώ».

Πρόεδρος ΟΑΣΘ: Θα καταθέσουμε ασφαλιστικά μέτρα

Στην επίσχεση εργασίας των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, η διοίκηση του Οργανισμού θα απαντήσει με την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων, όπως είπε χθες στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Χρήστος Στεφανίδης. “Εμείς θα κινηθούμε νομικά και θα καταθέσουμε ασφαλιστικά μέτρα”ανέφερε ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ και επισήμανε ότι “οι εργαζόμενοι έπρεπε να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις, εφόσον όλοι έχουμε κληθεί σε συνάντηση, την Τρίτη, από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών”.