Από Τρίτη 13/3/2018 και μετά η απόφαση για την ένσταση του Ολυμπιακού

Από την προσεχή Τρίτη (13/3) και ύστερα αναμένεται η απόφαση για την ένσταση που έχει καταθέσει ο Ολυμπιακός στην αρμόδια Επιτροπή της ΕΠΟ, όπου προσέφυγε μετά την τιμωρία από τον αθλητικό δικαστή, λόγω των επεισοδίων στον αγώνα με την ΑΕΚ.

Η έδρα έκανε δεκτό το αίτημα της πειραϊκής ΠΑΕ να καταθέσει υπόμνημα, ενέργεια που θα πρέπει να γίνει ως την ερχόμενη Τρίτη. Στην υπερασπιστική γραμμή τους οι δικηγόροι της ΠΑΕ Ολυμπιακός ισχυρίστηκαν πως έγινε ό,τι ήταν δυνατόν εκ μέρους του συλλόγου, κάνοντας αναφορά στον διαιτητή και τον παρατηρητή του ντέρμπι, οι οποίοι επισήμαναν πως το προσωπικό ασφαλείας βοήθησε στην εκτόνωση της έντασης.

«Οι ποινές είναι απολύτως δυσανάλογες και θα πρέπει να περιοριστούν σύμφωνα με την αρχή της αναλογικότητας. Οι κυρώσεις δεν έχουν την αναλογικότητα σε σχέση με τον βαθμό της παραβατικότητας. Η έφεση της ΠΑΕ Ολυμπιακός έχει βάση και ουσία και πρέπει να γίνει δεκτή κατ’ ουσίαν» υπογράμμισε ο Βασίλης Δημακόπουλος.

Ο Αργύρης Λίβας, από την πλευρά του, υποστήριξε ότι οι δυνάμεις της αστυνομίας επέδειξαν υπερβάλλοντα ζήλο, απέρριψε την έκθεση της αστυνομίας στο σημείο που κάνει λόγο για τραυματισμό και ισχυρίστηκε ότι το φίλαθλο κοινό του Ολυμπιακού επέδειξε άψογη συμπεριφορά.

«Μπορεί να ανοίγουμε τους ασκούς του Αιόλου με αυτή την απόφαση. Πουθενά δεν προβλέπεται κάποια κύρωση για καύση πανό ή κασκόλ. Δεν έχουμε εισβολή φιλάθλων στον αγωνιστικό χώρο για να προκαλέσουν κάποια φθορά.

Δεν έγιναν φθορές εντός του γηπέδου. Μπήκαν και διαμαρτυρήθηκαν στους δικούς μας ποδοσφαιριστές. Η αποστολή της ΑΕΚ είχε αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο» ανέφερε μεταξύ άλλων.