Παρασκευή μεσημέρι η ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών – Και νέο Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

Το μεσημέρι της Παρασκευής 25 Ιανουαρίου 2019, στις 14:30, θα γίνει τελικά η ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών, σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων. Η συζήτηση λήγει στη 1:30 και συνεχίζεται το πρωί της Παρασκευής. Δεδομένου ότι ζήτησαν να εγγραφούν ως ομιλητές 205 βουλευτές, η ψηφοφορία θα έπρεπε να ξεκινήσει αρκετές ώρες μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης και για το λόγο αυτό μετατέθηκε για το μεσημέρι της Παρασκευής. Σύμφωνα με πληροφορίες η Συμφωνία των Πρεσπών θα υπερψηφιστεί από 151-154 βουλευτές. Επίσης νέο Συλλαλητήριο για το μεσημέρι της Παρασκευής διοργανώνει η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019, 23:12

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: Τραμπούκοι τρομοκρατούν βουλευτές μας
Μητσοτάκης: Η Συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί εθνική ήττα
Κουτσούμπας: ‘Όχι’ στη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ
Γεννηματά: Go back κ.Τσίπρα
Θεοδωράκης: Θα απαντήσω με στοιχεία ποιος σκότωσε την ΚΟ του Ποταμιού
Συνάντηση Ζάεφ με Σόρος στο Νταβός – Απάντηση Καμμένου
Σαμαράς: «Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική»

Νέα συγκέντρωση το μεσημέρι της Παρασκευής στο Σύνταγμα

Εν τω μεταξύ κάλεσμα σε νέα συγκέντρωση απηύθυνε η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας. Οι διοργανωτές του σημερινού συλλαλητηρίου κάλεσαν τον κόσμο και ιδιαίτερα τους μαθητές, να δώσουν το «παρών» στην πλατεία Συντάγματος αύριο στις 12:00 το μεσημέρι προκειμένου «να εκδηλώσουν τη διαμαρτυρία τους για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών από την Ελληνική Βουλή».

Όσον αφορά το σημερινό συλλαλητήριο, λίγο μετά τις 9 το βράδυ οι περισσότεροι διαδηλωτές άρχισαν να αποχωρούν χωρίς μέχρι εκείνη τη στιγμή να έχουν σημειωθεί επεισόδια.

Ορισμένοι διαδηλωτές παραμένουν στο Σύνταγμα και συγκεκριμένα στον χώρο μπροστά από το μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη.

Σημειώνεται ότι οι διοργανωτές -που δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν όλη τη νύχτα στην πλατεία Συντάγματος- απευθύνουν συνεχείς εκκλήσεις στον κόσμο να απομονώσει πιθανούς ταραξίες.

Κλειστοί παραμένουν οι δρόμοι που οδηγούν στην πλατεία καθως και ο σταθμός μετρό του Συντάγματος.

Στις 16.30 μ.μ. έκλεισε ο σταθμός του μετρό «Σύνταγμα»

Κλειστός είναι από τις 16.30 μ.μ., ο σταθμός του Μετρό «Σύνταγμα» κατόπιν εντολής της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι συρμοί του μετρό θα διέρχονται χωρίς όμως να πραγματοποιούν στάσεις στο σταθμό.

Λόγω των συγκεντρώσεων που έχουν προγραμματιστεί θα ισχύσουν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση των οχημάτων, ενώ θα διακοπεί η κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας (Πλ. Συντάγματος, Σταδίου, Πανεπιστημίου κ.λπ.), καθώς και στον άξονα της Λ. Βασ. Σοφίας (πρεσβεία Η.Π.Α, κόμβος Λ. Αλεξάνδρας – Κηφισίας). Οι συγκεκριμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά και ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν.