Αναζητούνται από την Αστυνομία, Σαββίδης και 4 σωματοφύλακες (upd)

Ο Ιβάν Σαββίδης και άλλα τέσσερα μέλη της προσωπικής του φρουράς αναζητούνται στο πλαίσιο του αυτοφώρου για παραβίαση αθλητικής νομοθεσίας και ειδικότερα για παράνομη είσοδο σε αθλητικό χώρο. Την προανάκριση για το περιστατικό έχει αναλάβει η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα η υποδιεύθυνση αντιμετώπισης βίας σε αθλητικούς χώρους.

Ειδικότερα, προανάκριση εις βάρος του Ιβάν Σαββίδη διενεργείται, όπως είπαν πηγές από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μετά την εισβολή του χθες βράδυ στο γήπεδο της Τούμπας, κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα ΠΑΟΚ – ΑΕΚ.

Όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, η εισβολή στο γήπεδο κατά τη διάρκεια ενός αγώνα είναι αδίκημα σε βαθμό πλημμελήματος, για το οποίο, σύμφωνα με τον νόμο, τηρείται η διαδικασία του αυτοφώρου που επιβάλλει τη σύλληψη του δράστη εντός 24 ωρών. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το αυτόφωτο λήγει σήμερα το βράδυ.

Δικογραφία με την αυτόφωρη διαδικασία σχηματίστηκε από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης σε βάρος του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη για παράβαση του νόμου περί Αθλητισμού.

H συγκεκριμένη πράξη φέρεται να συνδέεται με την εισβολή του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο αγωνιστικό τερέν της Τούμπας, ύστερα από την ακύρωση του γκολ που πέτυχε η ομάδα του στην εκπνοή της αναμέτρησης με την ΑΕΚ.

Ο Ιβάν Σαββίδης με την συνοδεία παραγόντων της ομάδας του και συνεργατών του μπήκε οργισμένος εντός του αγωνιστικού χώρου και κατευθυνόμενος προς τους διαιτητές ζήτησε το λόγο για ακυρωθέν τέρμα στο ντέρμπι μεταξύ ΠΑΟΚ – ΑΕΚ στην Τούμπα το βράδυ της Κυριακής.

Θυμίζουμε ότι από κορνερ του παίκτη του ΠΑΟΚ, Μπίσεσβαρ, ο Φερνάντο Βαρέλα με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάτω από τις έντονες διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων για οφσάιντ του Μαουρίτσιο, ο διαιτητής αρχικά κατακύρωσε το γκολ και για αρκετά λεπτά ακολούθησαν διαβουλεύσεις μέχρι να αποφασίσει ο κ. Κομίνης να ακυρώσει το γκολ.

Φωτογραφίες απεικονίζουν τον Ιβάν Σαββίδη να οπλοφορεί.

Σε ό,τι αφορά το φύλλο αγώνα, όπως αναφέρει η Nova, αυτό κάνει λόγο για:

1) Βίαιη εισβολή του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο με συνοδεία ατόμων της προσωπικής του ασφάλειας.

2) Βίαιη απώθηση του Ιβάν Σαββίδη στον Βασίλη Δημητριάδη.

3) Λεκτική επίθεση του Λούμπος Μίχελ στον ίδιο τον Γιώργο Κομίνη, με τη φράση: «Έχεις τελειώσει». «Μετά απ’ όλα αυτά αποφάσισα να εισέλθω στα αποδυτήρια διότι η κατάσταση που επικρατούσε δεν επέτρεπε την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα».

4) «Στα αποδυτήρια ο κ. Μηνάς Λυσάνδρου μου είπε ότι οι παίκτες είναι τρομοκρατημένοι, ενώ έκανε αναφορά και σε κατοχή όπλου απ’ την πλευρά του Ιβάν Σαββίδη, το οποίο είχα δει κι εγώ».

Ανακοίνωση ΠΑΟΚ για τις προθέσεις του Ιβάν Σαββίδη

Ανακοίνωση εξέδωσε μετά τα μεσάνυχτα η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ως πρώτο βήμα αντίδρασης για ότι συνέβη χθες στο γήπεδο της Τούμπας.
Η πρώτη επίσημη αντίδραση για τα όσα έγιναν στο ματς κόντρα στην ΑΕΚ ήρθε από πλευράς ΠΑΕ ΠΑΟΚ και αναφέρει τα εξής:
“Μετά τα όσα συνέβησαν σήμερα (χθες) στο γήπεδο της Τούμπας, ο Πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, προετοιμάζει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την προστασία τόσο της ομάδας, όσο και όλων των στελεχών και συνεργατών του, από τις απειλές και τις επιθέσεις που δέχτηκαν και δέχονται. Σύντομα αναμένεται να υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις επί των θεμάτων αυτών”.