Εκλογές ΝΔ 2018: Αποτελέσματα

Ανακοινώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας 14-5-2018 τα αποτελέσματα των εκλογών στη ΝΔ. Περίπου 155.000 ενεργά μέλη της ΝΔ πήραν μέρος στις εσωκομματικές εκλογές που έγιναν την Κυριακή 13 Μαϊου 2018 για την ανάδειξη των νέων τοπικών εκπροσώπων του κομματος σε όλη την επικράτεια. Δείτε τα αποτελέσματα επιλέγοντας το link στο τέλος του άρθρου.

Στην Πειραιώς μιλούν για αριθμό ρεκόρ, όχι μόνον για τα ελληνικά δεδομένα, αλλά και για μεγάλα ευρωπαϊκά κόμματα.

Απο αυτή τη διαδικασία εκλέγονται 4.050 προσωπα σε θεσεις προέδρων και μελών των Νομαρχιακών και των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων (ΝΟΔΕ και ΔΗΜΤΟ).

Επίσης, ανεδείχθησαν και 1.000 νέοι σύνεδροι οι οποίοι θα μετέχουν στο επόμενο συνέδριο της ΝΔ, το οποίο θα διεξαχθεί το Φθινόπωρο.

Σε 400 σημεία, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, στήθηκαν περισσότερες από 1.500 κάλπες σε μια διαδικασία που διοργανώθηκε στο σύνολό της από τη γραμματεία Οργανωτικού και την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ), η οποία συστάθηκε ειδικά για τη διεξαγωγή αυτών των εκλογών.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 9 το πρωί και λόγω της μεγάλης συμμετοχής χρειάστηκε να κλείσουν μετά τις 7 το απόγευμα, ενώ και για την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας μετείχαν 2.450 εθελοντές που στελέχωσαν τις εφορευτικές επιτροπές.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων έγινε το απόγευμα της Δευτέρας 14 Μαϊου 2018, ωστόσο ήδη από τις υποψηφιότητες που υποβλήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες, εκτιμάται ότι η ανανέωση σε όλες τις εκλεγμένες θέσεις θα ξεπεράσει το 50%. Είναι ενδεικτικό ότι τις 4.050 θέσεις των ΔΗΜΤΟ και ΝΟΔΕ και τις 1.000 των συνέδρων διεκδίκησαν περισσότεροι από 8.000 πολίτες.

Για πολύ σημαντική ημέρα για τη ΝΔ και για γιορτή δημοκρατίας για την παράταξη του έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού ψήφισε στο Περιστέρι στις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Κερδίζουμε το στοίχημα τις εκλογής των τοπικών και νομαρχιακών μας οργανώσεων από τη βάση του κόμματος. Είμαι περήφανος γιατί παραπάνω από 155.000 συμπολίτες μας συμμετέχουν αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι η ΝΔ ανοίγει τις πόρτες της σε όλους τους πολίτες και τα παράθυρα της σε κάθε νέα αντίληψη», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ και προσέθεσε:

«Η ΝΔ διαμορφώνει μια νέα μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία και γίνεται η μεγάλη κοίτη στην οποία ενώνονται όλοι εκείνοι οι πολίτες οι οποίοι όχι απλά θέλουν να φύγει η χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος από τη μεταπολίτευση και μετά, αλλά προσδοκούν στο να οικοδομήσουμε όλοι μαζί μια καλύτερη Ελλάδα με περισσότερη αισιοδοξία, με περισσότερο χαμόγελο. Αξίζουμε καλύτερα και η ΝΔ το αποδεικνύει αυτό έμπρακτα σήμερα».

Ο κ. Μητσοτάκης ευχήθηκε επίσης χρόνια πολλά σε όλες τις μαμάδες που γιορτάζουν σήμερα «αναγνωρίζοντας με αυτό τον τρόπο τη μεγάλη συνεισφορά της μητέρας στο να κρατιέται ζωντανό το κύτταρο της ελληνικής οικογένειας».

Το 53% των 9μελών συμβουλίων που εξελέγησαν αποτελείται από καινούρια πρόσωπα, γεγονός που σηματοδοτεί την πραγμάτωση του στόχου της ανανέωσης στο στελεχιακό δυναμικό της Ν.Δ. σε όλη την επικράτεια. Το ποσοστό ανανέωσης των προέδρων ΔΗΜΤΟ ανέρχεται στο 42% και των προέδρων ΝΟΔΕ στο 37%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις οργανώσεις όπου υπήρχαν περισσότεροι από ένας υποψήφιοι για τις θέσεις των προέδρων, η συμμέτοχη ξεπέρασε το 85%. Παράλληλα, ανεδείχθησαν και 1.000 νέοι σύνεδροι που θα συμμετάσχουν στο επόμενο Συνέδριο της Ν.Δ., το φθινόπωρο.

“Η τολμηρή αυτή πολιτική πρωτοβουλία, σηματοδοτεί το άνοιγμα που οφείλουν να κάνουν όλα τα κόμματα σήμερα στην κοινωνία, προκειμένου να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη της. Η μεγάλη επιτυχία αυτού του εγχειρήματος αποδεικνύει ότι το αίτημα για ανανέωση σε πρόσωπα, ιδέες και οργανωτικές δομές είναι ισχυρότερο από οποιαδήποτε δύναμη αντίστασης” αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΝΔ.

Θεσσαλονίκη: Αποτελέσματα εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ

Επιτυχείς χαρακτήρισε τις χθεσινές εσωκομματικές εκλογές, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Αντώνης Γυφτόπουλος.
«Οι εσωκομματικές εκλογές της 13ης Μαΐου 2018 ήταν επιτυχείς από πλευράς νέων εγγραφών, συμμετοχής και ανανέωσης του κομματικού μηχανισμού. Επρόκειτο για μία συγκροτημένη δημοκρατική διαδικασία που αφενός συμβάλλει στην εκλογική ετοιμότητα της Ν.Δ και αφετέρου καθιστά η διαδικασία αυτή, όπως έγινε, τη Ν.Δ ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κόμμα. Ήταν μια απολύτως επιτυχής επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη» υπογράμμισε.

Από την εκλογική διαδικασία, προέκυψαν τα εξής αποτελέσματα:

Πρόεδροι ΝΟ.Δ.Ε.

Β’ Θεσσαλονίκης: Θωμάς Βράνος
Ανατολικού: Θεόδωρος Μητράκας
Δυτικού: Διονύσης Μανωλόπουλος
Κεντρικού: Αναστάσιος Εμμανουηλίδης

Πρόεδροι ΔΗΜ.Τ.Ο.

Β’ Θεσσαλονίκης

Βόλβης: Νίκος Τσακίρης
Δέλτα: Γιώργος Αθανασιάδης
Θερμαϊκού: Σταύρος Αλεξιάδης
Θέρμης: Κωνσταντίνος Πάζης
Κουφαλίων – Χαλκηδόνας: Ανδρέας Οκλαλιώτης
Λαγκαδά: Γιάννης Μυρώνης
Πυλαίας – Χορτιάτη: Λάμπρος Γατσώρης
Ωραιοκάστρου: Κωνσταντίνος Τεκερλέκης

Ανατολικού

Δ’ Δημοτικό Διαμέρισμα: Αντώνης Ρέντας
Ε’ Δημοτικό Διαμέρισμα: Σοφία Σαφαρίκα
Καλαμαριάς: Γεώργιος Ανδρεάδης

Δυτικού

Αμπελοκήπων-Μενεμένης: Γεώργιος Τσαουσίδης
Ευόσμου – Κορδελιου: Λεωνίδας Ντόβας
Νεάπολης -Συκεών: Νικόλαος Καλλινικίδης
Παύλου Μελά: Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης
Κεντρικού
Α’ Δημοτικό Διαμέρισμα: Γεώργιος Γκαζέπης
Β’ Δημοτικό Διαμέρισμα: Ιωάννης  Ζυγούρας
Γ’ Δημοτικό Διαμέρισμα: Ευάγγελος Σβάρνας
Τριανδρία: Ηρώ Τσιτσίνια

Κατεβάστε τον κατάλογο των εκλεγέντων προέδρων ΝΟΔΕ, επιλέγοντας το παρακάτω link:

https://nd.gr/sites/default/files/files/egkiklioi2018/proedroi_node_2018_1_.xlsx