Έκτακτο δελτίο καιρού: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες το Σαββατοκύριακο

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνεχιστούν όλο το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Ιουνίου 2017, προβλέπει η ΕΜΥ, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017, 15:10

Ειδικότερα, οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα εκδηλωθούν σήμερα Παρασκευή (16/06/2017) σε όλες τις ηπειρώτικες περιοχές (εκτός της Θράκης), τις Σποράδες και την Εύβοια θα εξασθενήσουν τη νύχτα, αλλά θα συνεχιστούν και το Σαββατοκύριακο (17/06/2017-18/06/2017) σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

Α. To Σάββατο (17-06-2017). Από τις απογευματινές ώρες η Μακεδονία και σταδιακά η Θεσσαλία, η Θράκη και πιθανώς οι Σποράδες, η Φθιώτιδα και τα υπόλοιπα νησιά του Βόρειου Αιγαίου.

Β. Την Κυριακή (18-06-2017). Η Πελοπόννησος, η στερεά, η Εύβοια, οι Σποράδες και πιθανώς πρόσκαιρα η Χαλκιδική, οι Κυκλάδες και το ανατολικό Αιγαίο. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Άστατος θα είναι το επόμενο τετραήμερο ο καιρός στη Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη. Ο μετεωρολόγος, Τάσος Αρνιακός, επισημαίνει χαρακτηριστικά πως για σήμερα Παρασκευή 16/6/2017 “περιμένουμε ένα τετραήμερο αστάθειας, ενώ οι βροχές θα συνεχιστούν και τη Δευτέρα. Θα υπάρξουν καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί και η θερμοκρασία θα φθάσει τους 28 βαθμούς Κελσίου”.

Ο κ. Αρνιακός αναφέρθηκε και στον καιρό των επόμενων ημερών.  Για το Σάββατο 17/6/2017 “περιμένουμε παρόμοιες καιρικές συνθήκες. Το πρωί ο καιρός θα είναι καλός, αλλά μετά θα χαλάσει. Οι βροχές θα συνεχιστούν και το βράδυ. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς, με τη θερμοκρασία να πέφτει ελάχιστα. Την Κυριακή οι βροχές θα κάνουν και πάλι την εμφάνισή τους, ακόμη και πιο νότια. Η θερμοκρασία στη Θεσσαλονίκη, θα φθάσει τους 25 βαθμούς Κελσίου. Παρόμοιες καιρικές συνθήκες θα υπάρξουν και τη Δευτέρα με τον καιρό να καλυτερεύει από το απόγευμα. Από την ερχόμενη Πέμπτη θα έρθει για τα καλά το καλοκαίρι”.

Αναλυτική πρόγνωση για σήμερα Παρασκευή 16-06-2017

Γενικά χαρακτηριστκά-προειδοποιήσεις: Καταιγίδες τοπικά ισχυρές στα ηπειρωτικά (εκτός της Θράκης), τις Σποράδες και την Εύβοια. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ και από τα βόρεια. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία σε μικρή πτώση.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: στη Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση από το βράδυ. Στη Θράκη λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το απόγευμα οπότε θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι. Άνεμοι: στα δυτικά ασθενείς μεταβλητοί, στα ανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: έως 29 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά ιονίου, ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με καταιγίδες τοπικά ισχυρές . Βελτίωση από το βράδυ.Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και στο ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: ως 30 βαθμούς κελσίου. Στην ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στη Θεσσαλία και την κεντρική στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική στερεά και πιθανόν και την ανατολική Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα βαθμιαία από τη νύχτα θα εξασθενήσουν. Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: έως 33 βαθμούς κελσίου και στα βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: γενικά αίθριος. Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα βόρεια. Άνεμοι: βόρειο βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: έως 30 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βόρεια. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: έως 31 βαθμούς κελσίου.

Αττική

Καιρός: νεφώσεις με σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ. Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: έως 30 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση από το βράδυ. Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς. Θερμοκρασία: έως 28 βαθμούς κελσίου.

Λέσβος

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: έως 30 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση για το Σάββατο 17-06-2017

Από το μεσημέρι στα ηπειρωτικά και το βόρειο αιγαίο καταιγίδες που από το απόγευμα στα βόρεια θα είναι τοπικά ισχυρές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα, που από το απόγευμα κατά τόπους θα είναι ισχυρά, τη νύχτα στη δυτική Μακεδονία θα εξασθενήσουν. Άνεμοι: ασθενείς μεταβλητοί, και  από το βράδυ βόρειων διευθύνσεων 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 15 έως 29 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και στην ήπειρο σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Βελτίωση από το βράδυ. Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 4 και από το απόγευμα στο ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 17 ως 31 βαθμούς κελσίου. Στην ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: στα βόρεια λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες από το βράδυ θα ενταθούν στη Θεσσαλία και πιθανώς στις Σποράδες και την ανατολική στερεά. Στα νοτιά λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες τοπικά θα αυξηθούν, οπότε θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και από αργά το βράδυ στα βόρεια βόρειοι έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 15 έως 33 βαθμούς κελσίου και στα βόρεια η μεγίστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: λίγες νεφώσεις που το βράδυ στα βόρεια θα αυξηθούν. Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ που από το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς με την ιδία ένταση. Θερμοκρασία: από 20 έως 30 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα στα βόρεια τοπικά θα αυξηθούν και από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 20 έως 31 βαθμούς κελσίου.

Αττική

Καιρός: λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι τοπικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές η όμβροι. Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα σημειωθούν καταιγίδες. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 19 έως 31 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες το απόγευμα πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και από το βράδυ βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 18 έως 28 βαθμούς κελσίου.

Λέσβος

Καιρός: λίγες νεφώσεις που από το βράδυ θα αυξηθούν και κατά τη διάρκεια της νύχτας θα σημειωθούν καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τη νύχτα έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 20 έως 30 βαθμούς κελσίου.