Κομπλέ ο ΠΑΟΚ, χωρίς Τσιγκρίνσκι η ΑΕΚ

Ο ΠΑΟΚ oλοκλήρωσε την προετοιμασία του, για το αυριανό (19:30) ντέρμπι κορυφής με την ΑΕΚ. Η προετοιμασία του Δικεφάλου για το παιχνίδι, ήταν αφιερωμένη κατά κύριο λόγο, στην τακτική προσέγγιση της κυριακάτικης μάχης.

Το ιατρικό δελτίο ήταν και πάλι λευκό, με τον Ράζβαν Λουτσέσκου να έχει όλους τους παίκτες του ετοιμοπόλεμους. Ο Ρουμάνος τεχνικός μετά το τέλος της προπόνησης ανακοίνωσε την αποστολή για το παιχνίδι κόντρα στην Ένωση, η οποία αποτελείται αναλυτικά από τους:

Ρέι, Πασχαλάκη, Μάτος, Αζεβέδο, Βαρέλα, Κρέσπο, Μαλεζά,  Σάκχοφ, Κάνιας, Μαουρίσιο, Μπίσεσβαρ.  Πέλκα, Κάμπος, Βιεϊρίνια, Μακ, Λημνιό, Πρίγιοβιτς, Κουλούρη.

Τελικά ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι δεν κατάφερε να «νικήσει το χρόνο» και μοιραία έμεινε εκτός αποστολής για το αυριανό (19:30) ντέρμπι κορυφής με τον ΠΑΟΚ, που θα γίνει στην Τούμπα, για την 25η αγωνιστική της Super League.

Ο Ουκρανός στόπερ ακολούθησε και σήμερα ειδικό πρόγραμμα θεραπείας, χωρίς να καταφέρει να προπονηθεί, με αποτέλεσμα ο Μανόλο Χιμένεθ να τον αποκλείσει από την αποστολή.

Ο Ισπανός τεχνικός ολοκλήρωσε την προετοιμασία της Ένωσης και την αποστολή που αναχωρεί το απόγευμα για την Θεσσαλονίκη, αποτελούν οι Τσιντώτας, Μπάρκας, Γκάλο, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Βράνιες, Τζανετόπουλος, Λόπες, Χουλτ, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Χριστοδουλόπουλος, Μασούντ, Κονέ, Κλωναρίδης, Μπακασέτας, Λιβάια, Γιακουμάκης, Αραούχο.

Απονομή τίτλου η παράταση στην αγωνία;

Εν αναμονή των αποφάσεων για τις εφέσεις που έχουν καταθέσει οι ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός, για τις ποινές που τους έχουν επιβληθεί από την αθλητική Δικαιοσύνη, τελούν άπαντες στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Κι αυτό, γιατί, σε κάθε περίπτωση οι αποφάσεις αυτές, θα παίξουν καταλυτικό ρόλο στην κατάκτηση του τίτλου, αφού θα κριθεί αφ΄ ενός η βαθμολογική κατάταξη πριν την έναρξη της 25ης αγωνιστικής και αφ΄ ετέρου εάν ο ΠΑΟΚ θα παίξει παρουσία των φιλάθλων του.

Με δεδομένη την κατάσταση …προ αποφάσεων, την Κυριακή στην Τούμπα, δεν αποκλείεται να κριθεί ο εφετινός τίτλος. Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την ΑΕΚ, που θα παραταχθεί για δύο αποτελέσματα, καθώς ευνοείται και με την ισοπαλία, αφού θα της δώσει την ευκαιρία να διατηρήσει την διαφορά που έχει από τους Θεσσαλονικείς. Από την πλευρά τους, οι γηπεδούχοι δεν έχουν περιθώριο για απώλεια βαθμού, προκειμένου να παραμείνουν στην διεκδίκηση του τίτλου.

Σε αμιγώς αγωνιστικό επίπεδο, αναμένεται να δούμε μία άκρως ενδιαφέρουσα αναμέτρηση. Κι αυτό, επειδή ο ΠΑΟΚ είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, όσον αφορά στην πίεση του αντιπάλου από την περιοχή των αντίπαλων στόπερ, ενώ η ΑΕΚ είναι η κορυφαία ομάδα της χώρας στο «μπιλντ απ». Ο Μανόλο Χιμένεθ θέλει από τους παίκτες του να «χτίζουν» επιθέσεις από τον τερματοφύλακα, με απαράβατο κανόνα πως όταν υπάρχει κατοχή της μπάλας, το γήπεδο «ανοίγει», ενώ όταν η μπάλα είναι στον αντίπαλο ο αγωνιστικός χώρος «συρρικνώνεται». Οσον αφορά στον Ρασβάν Λουτσέσκου, η οδηγία που κυριαρχεί στον αγωνιστικό σχεδιασμό, είναι πίεση από τα πρώτα μέτρα κατοχής του αντιπάλου, προκειμένου να κτηθεί η μπάλα και να επιτευχθεί οργανωμένη επίθεση ή αντεπίθεση.

Στην «σκιά» του ντέρμπι, ο Ολυμπιακός φιλοξενείται από τον ουραγό και σχεδόν «καταδικασμένο» Πλατανιά, όντας το απόλυτο φαβορί για την νίκη, ενώ ο Ατρόμητος έχει δύσκολη αποστολή στην Νέα Σμύρνη με αντίπαλο τον Πανιώνιο. Υπό προϋποθέσεις, οι Περιστεριώτες μπορούν να διεκδικήσουν κάτι πολύ καλύτερη από την «καπαρωμένη» 4η θέση, αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να περάσουν νικηφόρα από την έδρα των «κυανέρυθρων» που διεκδικούν την 5η προνομιούχο θέση.

Κατά τα λοιπά, ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί τον Αστέρα Τρίπολης σε μία αναμέτρηση που αναμένεται  αμφίρροπη, κάτι που ισχύει και για τους αγώνες ΑΕΛ-Κέρκυρα, Ξάνθη-Παναιτωλικός, Λαμία-Λεβαδειακός και ΠΑΣ Γιάννινα-Απόλλων Σμύρνης.