Η κυβέρνηση διαψεύδει Λεβέντη για εκλογές με αφορμή Σκοπιανό – Επιμένει ο Λεβέντης

Διαψεύδει κατηγορηματικά, με σκληρούς μάλιστα χαρακτηρισμούς, το Μέγαρο Μαξίμου όσα δήλωσε (ή επινόησε, σύμφωνα με την κυβέρνηση) την Κυριακή 28-1-2018 ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης. Κυβερνητικά στελέχη σε επικοινωνία με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων σημείωναν τα εξής:

«Ο κ. Λεβέντης είχε ήδη επινοήσει κατά τις μέχρι τώρα δηλώσεις του αρκετές αναφορές που ουδέποτε έκανε ο πρωθυπουργός. Προφανώς η ανάγκη του για δημοσιότητα ξεπερνά τον ρόλο του ως πολιτικού αρχηγού με στοιχειώδη σοβαρότητα».

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Real fm» είχε υποστηρίξει ότι κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, εκείνος του άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών λόγω του Σκοπιανού, παρ’ότι πρόθεσή του είναι να γίνουν οι εκλογές τον Μάιο του 2019 μαζί με τις ευρωεκλογές.

Εν τω μεταξύ, το πρωί της Δευτέρας 29 Ιανουαρίου ο Βασίλης Λεβέντης επανήλθε και επιμένει ότι του είπε ο Αλέξης Τσίπρας για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών λόγω του Σκοπιανού, παρά τη χθεσινή διάψευση από το Μαξίμου.

«Δεν το διέψευσε ο ίδιος, γιατί ο ίδιος είναι ηθικός άνθρωπος. Το διέψευσαν οι κύκλοι, τους οποίους κύκλους θα σας πω, πως μου τους χαρακτήρισε. Όταν τον ρώτησα ποιοι από το υπουργείο Εξωτερικών έβγαλαν την ανακοίνωση ότι η Εκκλησία είναι χουντική, είναι χρυσαυγίτες η Εκκλησία, μου είπε «κάποιοι βλάκες στο υπουργείο Εξωτερικών». Και οι κύκλοι του πρωθυπουργού είναι κι αυτοί θερμοκέφαλοι και πάντα διέψευδαν τα περί εκλογών» σχολίασε ο κ. Λεβέντης μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ο κ. Λεβέντης όπως είπε μίλησε με τον κ. Τσίπρα και για τον Π. Καμμένο και τη στάση που κρατάει στο Σκοπιανό: «Μου είπε πως δεν φοβάται τον Καμμένο. Χρησιμοποίησε μάλιστα τη λέξη «τον θεωρώ «μπεσαλή», δεν θα ρίξει τη κυβέρνηση».