Λουτσέσκου: «Η ΑΕΚ δεν ήθελε να μπει στο γήπεδο»

Σε μέσο ενημέρωσης της πατρίδας του, Ρουμανίας, μίλησε σήμερα ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Răzvan Lucescu (Ραζβάν Λουτσέσκου) και αναφέρθηκε στα όσα συνέβησαν, όχι μόνο στο χθεσινό παιχνίδι της Τούμπας, αλλά και τα όσα είχαν προηγηθεί στο μη διεξαχθέν ματς με τον Ολυμπιακό και για τη φοβερή ατμόσφαιρα της Τούμπας.

Μεταξύ άλλων είπε: «Υπάρχουν μοναδικά πράγματα στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Όλα ξεκίνησαν με τον αγώνα πριν από δύο εβδομάδες απέναντι στον Ολυμπιακό, με τον οποίο θα έπρεπε να παίξουμε κανονικά και το ματς δεν διεξήχθη ποτέ. Απίστευτο αυτό.

Η ατμόσφαιρα ήταν φανταστική, οι οπαδοί μας είχαν κάνει μια πραγματική παράσταση στις κερκίδες, έριξαν ρολά χαρτιού, ένα ρολό άγγιξε τον προπονητή του αντιπάλου. Δεν ήθελαν να παίξουν αυτό το παιχνίδι ούτως ή άλλως.

Είναι μια απίθανη στιγμή. Θέλαμε να τα δώσουμε όλα στον αγώνα. Μετά από αυτή την ιστορία, ήρθε το ματς με την ΑΕΚ. Μια κατάσταση τρελή για εμάς. Από τη θέση οδηγού που βρισκόμασταν, έπρεπε να ξεπεράσουμε στην βαθμολογία την ΑΕΚ.

Το ματς ήταν ισορροπημένο και στο 90ο λεπτό, πετύχαμε ένα γκολ το οποίο επικύρωσε ο διαιτητής, με τους ανθρώπους της ΑΕΚ να ξεσηκώνουν θύελλα αντιδράσεων. Το γκολ επικυρώθηκε για 3-4 λεπτά. Τότε πραγματικά δεν ξέρουμε τι συνέβη.

Η αίσθηση που δημιουργήθηκε ήταν ότι το γκολ θα ακυρωθεί, στη συνέχεια υπήρξε η είσοδος του προέδρου μας στον αγωνιστικό χώρο. Η ΑΕΚ πήγε στα αποδυτήρια, οι διαιτητές πήγαν στα αποδυτήρια, υπήρχαν πολλές διαβουλεύσεις εκεί και τελικά οι διαιτητές ανακοίνωσαν ότι ο αγώνας θα πρέπει να ξαναρχίσει.

Η ΑΕΚ αρνήθηκε να εισέλθει στο γήπεδο, ήθελε να μάθει την απόφαση πριν εισέλθει στο γήπεδο. Η ΑΕΚ δεν ήθελε να εισέλθει στο γήπεδο, δικαιολογώντας ότι, για λόγους ασφαλείας, δεν μπορεί πλέον να παίξει τον αγώνα.

Δε θέλω να κάνω κάποιο σχόλιο για τη στάση του ιδιοκτήτη της ομάδας μας. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι πως έχουμε να κάνουμε με έναν άνθρωπο που έχει δαπανήσει δεκάδες εκατομμύρια με στόχο να βλέπει την ομάδα του να κερδίζει μόνο στον αγωνιστικό χώρο και πουθενά αλλού.

Ήταν ντροπή αυτό που συνέβη πριν δύο εβδομάδες με τον Ολυμπιακό, για μένα δεν μπορεί να λέγεται προπονητής ο τεχνικός του Ολυμπιακού.  Δεν θεωρώ τον εαυτό μου άτυχο. Είμαι χαρούμενος που δουλεύω στον ΠΑΟΚ αυτή τη σεζόν και έχω την ευκαιρία να δουλεύω με όλους αυτούς του παίκτες», κατέληξε ο Λουτσέσκου.