Μάρδας – ΣΥΡΙΖΑ: 500.000 – 560.000 πήραν μέρος στο συλλαλητήριο της Αθήνας

Οι πολίτες που πήραν μέρος συλλαλητήριο της Αθήνας για τη Μακεδονία ήταν 500.000 με 560.000 σύμφωνα με υπολογισμούς του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Μάρδα. Ο κ. Μάρδας μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επικαλέστηκε εκτιμήσεις φίλων του τοπογράφων και υπολόγισε το χώρο που καλύφτηκε σε 160.000 τετραγωνικά μέτρα. Όπως είπε, ο κ. Μάρδας, το κάθε τετραγωνικό μέτρο χωράει 3,2 με 3,5 άτομα.

Την ανακοίνωση της αστυνομίας που έκανε λόγο για συμμετοχή 140.000 πολιτών στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία σχολίασε ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ), κ . Θεόφιλος Παπαδάκης.

«Είναι πασιφανές ότι ήταν πολύ περισσότερος κόσμος από 140.000. Αυτές οι εικόνες πρέπει να είναι από τις πρώτες στιγμές του συλλαλητηρίου», υποστήριξε χαρακτηριστικά, ενώ σχολίασε και το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία από το ελικόπτερο.

«Δεν αναγράφεται η ώρα στο βίντεο αλλά δεν ξέρω αν αυτό είναι εσκεμμένο ή όχι», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΑΝΤ1 και συνέχισε:

«Είναι αυτή η εικόνα δύο γήπεδα ΟΑΚΑ; Εγώ βλέπω δεκάδες γήπεδα ΟΑΚΑ».

«Μας έχουν προκαλέσει θυμό, ιδιαίτερα σε εμάς τους χαμηλόβαθμους, οι ανακοινώσεις ότι δεν είχε κόσμο το συλλαλητήριο. Όταν η αστυνομία διασφαλίζει ένα εκατ. κόσμου, γιατί δεν μπορεί να βγάλει ένα σωστό δελτίο Τύπου;», αναρωτήθηκε.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ αναφέρεται:

«Από ώρα 12:00 σήμερα (04-02-2018) πραγματοποιείται εκδήλωση με τη συμμετοχή περίπου εκατόν σαράντα χιλιάδων (140.000) πολιτών στην περιοχή της πλατείας Συντάγματος και σε έκταση 50.000 τ.μ. περίπου.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής έλαβε από νωρίς το πρωί σήμερα αυξημένα μέτρα ασφαλείας, τροχαίας και τάξης για την ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης.

Για την εκδήλωση αφίχθησαν στην Αττική 283 λεωφορεία, από τα οποία 189 από τον σταθμό διοδίων Αφιδνών και 94 από το σταθμό διοδίων Ελευσίνας. Τα λεωφορεία φυλάσσονται από αστυνομικές δυνάμεις σε χώρους στάθμευσης».