Μασούρα ο Ολυμπιακός, Μόρσι η ΑΕΛ

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του Γιάννη Μασούρα. Ο νεαρός μπακ υπέγραψε το συμβόλαιό του με τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι ανακοίνωσαν έπειτα την απόκτησή του. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή Γιάννη Μασούρα! Το who is who του Γιάννη Μασούρα:

Ο Γιάννης Μασούρας (1,81μ.) γεννήθηκε στις 24 Αυγούστου 1996 στην πόλη της Πάτρας. Αγωνίζεται ως δεξί μπακ. Έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην ακαδημία της Παναχαϊκής και γρήγορα προβιβάστηκε στην πρώτη ομάδα. Μάλιστα, το καλοκαίρι του 2013 υπέγραψε και το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με την ομάδα της Αχαΐας.
Ύστερα από δύο χρόνια και έχοντας “ γεμάτες” σεζόν με τους “ κοκκινόμαυρους”, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την ΑΕΛ. Την πρώτη του χρονιά στους “ βυσσινί” πραγματοποίησε 14 συμμετοχές στη Football League.

Την επόμενη χρονιά “συστήθηκε” στο κοινό της Super League, αφού έκανε το ντεμπούτο του κόντρα στον Παναθηναϊκό στις 30 Απριλίου 2017. Τη σεζόν που μας πέρασε, ο νεαρός φουλ μπακ, πραγματοποίησε 23 συμμετοχές στη μεγάλη κατηγορία, ενώ αγωνίστηκε και σε 7 ματς του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου πέτυχε και 3 γκολ! Τέλος, είναι διεθνής με τις μικρότερες εθνικές ομάδες, καθώς είναι ενεργό μέλος της U-21 της χώρας μας. Από σήμερα ανήκει στη μεγάλη οικογένεια του Ολυμπιακού μας»!

Η ΑΕΛ ανακοίνωσε τον Μόρσι

Η ΑΕΛ ανακοίνωσε την απόκτηση του 26χρονου Αιγύπτιου επιθετικού, Μπασέμ Μόρσι από τη Ζάμαλεκ με μορφή δανεισμού για ένα χρόνο. Ο 26χρονος φορ σημείωσε τρία γκολ και μοίρασε πέντε ασίστ σε 21 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις την περυσινή σεζόν. Η ανακοίνωση:

«Πριν από λίγη ώρα επήλθε οριστική συμφωνία μεταξύ της αιγυπτιακής Ζαμάλεκ του Καΐρου, κατ’ επανάληψη Πρωταθλήτριας Αιγύπτου και Πρωταθλήτριας του Champions League Αφρικής, για τον δανεισμό στην ιστορική ομάδα μας του διεθνούς με την εθνική Αιγύπτου ποδοσφαιριστού BASEM MORSY ELKOTB ABDALLA για ένα χρόνο.
Για την ετήσια οικονομική αποζημίωση του ποδοσφαιριστή, η οποία είναι υπερβολική για τα ελληνικά δεδομένα, συμφωνήθηκε μεταξύ του κ. Κούγια και του ιδιοκτήτη της Ζαμάλεκ, ο οποίος επίσης είναι κορυφαίος δικηγόρος στην Αίγυπτο, όπως τα 2/3 από αυτήν τα καταβάλει η Ζαμάλεκ και το 1/3 η ΑΕΛ. Ο ποδοσφαιριστής θα βρίσκεται στη Λάρισα το αργότερο μέχρι την Κυριακή 1/7/2018 για να ενσωματωθεί με τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ.»