Μενίδι: Τεταμένη η ατμόσφαιρα στο σιδηροδρομικό σταθμό

Τεταμένη είναι και πάλι η ατμόσφαιρα το βράδυ της Δευτέρας 12/6/2017 γύρω απ’ τον σιδηροδρομικό σταθμό Μενιδίου, καθώς ομάδα νεαρών ρίχνει βόμβες μολότοφ και πέτρες σε δυνάμεις των ΜΑΤ, τα οποία απαντούν με ρίψη δακρυγόνων και κροτίδων.

Κάτοικοι και φορείς του δήμου Αχαρνών διαμαρτύρονται για την εγκληματικότητα και τη διακίνηση ναρκωτικών, και εκφράζουν την οργή για τους Ρομά της περιοχής, μετά και τον πρόσφατο θάνατο από αδέσποτη σφαίρα του εντεκάχρονου μαθητή.

Η σιδηροδρομική γραμμή στο ύψος του σταθμού Αχαρνών παραμένει αποκλεισμένη.

Αντίστοιχη κατάσταση είχε επικρατήσει και χθες, Κυριακή, όταν ζημιές σε δύο σπίτια, στον οικισμό Αυλίζα, πιθανόν από βόμβες μολότοφ, σύμφωνα με την Αστυνομία, προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια επεισοδίων, ταυτόχρονα με την ειρηνική πορεία κατοίκων της περιοχής.

Οικογένεια Μάριου: Προστασία για όλους, «ώστε να μην βρεθεί καμία οικογένεια σε παρόμοια θέση με την δική μας»

Τη συσσωρευμένη αγανάκτηση των κατοίκων του Μενιδίου για το κλίμα ανασφάλειας που βιώνουν καθημερινά εξαιτίας της «συνύπαρξής τους με θύλακες παραβατικότητας» όπως οι ίδιοι καταγγέλλουν, πυροδότησε η μοιραία σφαίρα που έκοψε το νήμα της ζωής του 11χρονου Μάριου, την περασμένη Πέμπτη, έξω από το σχολείο του.

Με κεντρικό αίτημα «να εδραιωθεί το αίσθημα ασφάλειας στην πόλη μας» φορείς και κάτοικοι βρίσκονται σε συνεχή κινητοποίηση, διεκδικώντας από την Πολιτεία «λύση εδώ και τώρα».

«Να μπει τέλος στην 40χρονη ασυλία της παραβατικότητας που επικρατεί στην περιοχή. Σήμερα η πόλη μας είναι καζάνι που βράζει από αγανάκτηση, απόγνωση, οργή και θυμό» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Αχαρνών, Γιάννης Κασσαβός, μεταφέροντας το πάνδημο αίτημα για ασφάλεια και προστασία.

Αίτημα στο οποίο, με σημερινή λιτή ανακοίνωσή της, εστιάζει και η οικογένεια του αδικοχαμένου αγοριού, υπογραμμίζοντας:

«Το μόνο που ζητάμε ως γονείς από την Πολιτεία είναι να ακούσει με σοβαρότητα τη φωνή αυτών των ανθρώπων που και οι ίδιοι είναι γονείς και ζητούν την προστασία της, έτσι ώστε στο μέλλον να μην βρεθεί καμία οικογένεια σε παρόμοια θέση με την δική μας».