Νέα επιδείνωση της απόδοσης του 7ετούς ομολόγου

Νέα επιδείνωση των ελληνικών ομολόγων στις αγορές, μετά την μικρή αποκλιμάκωση των προηγούμενων ημερών. Το 10ετές έφτασε κοντά στο 4,5% το υψηλότερο που έχει φτάσει φέτος και το επταετές που εκδόθηκε πρόσφατα έχει απόδοση 4,14% από 4,04% χθες, ενώ όταν βγήκε ήταν 3,5%.

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς εκτοξεύεται σήμερα στο 4,480% και στα υψηλότερα επίπεδα για το 2018 με άνοδο της τάξης του 1,60% από τα χθεσινά επίπεδα, με τις πιέσεις του τελευταίου διαστήματος να έχουν ωθήσει το yield σχεδόν 25% υψηλότερα από τα χαμηλά 12ετίας και το 3,6% που σημειώθηκαν στα τέλη Ιανουαρίου και πριν ξεσπάσει η διεθνής και εγχώρια αναταραχή. Το spread του 10ετούς ομολόγου έχει παρουσιάσει νέα αύξηση και διαπραγματεύεται στις 381 μονάδες βάσης.

Ακόμα πιο αρνητικό είναι το κλίμα στα 5ετή ελληνικά ομόλογα με την απόδοση να εκτινάσσεται κατά 4,15% από χθες και στο 3,767%, που επίσης αποτελεί υψηλό του τρέχοντος έτους, τη στιγμή που μέσα σε έναν μήνα και κάτι και από τα σχεδόν ιστορικά χαμηλά, έχει σημειώσει άνοδο της τάξης του 45%.

Το ελληνικό 7ετές το οποίο βρέθηκε στο επίκεντρο των πιέσεων που ξεκίνησαν από την πρεμιέρα της εκδόσής του στις 8 Φεβρουαρίου, συνεχίζει να απογοητεύει τους επενδυτές που το επέλεξαν αφού η απόδοσή του διαμορφώνεται στο 4,14% και στο υψηλότερο επίπεδο από την ημέρα της εξόδου της Ελλάδας στις αγορές με άνοδο της τάξης του 18,3%.

Να σημειωθεί πως το επιτόκιο της έκδοσής του ήταν στο 3,5%.