Η ΝΔ για το σημερινό πρωτοσέλιδο της «Αυγής»

Ανακοίνωση για το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Αυγή» εξέδωσε το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας. Η ΝΔ, με ανακοίνωσή της υπενθυμίζει πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Αυγή» την επομένη του συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης το 1992, όπου υπάρχει το εξής κείμενο: «Με ωριμότητα που έπεισε και τους πλέον δύσπιστους, αλλά και πατριωτικό παλμό, εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες απ’ όλη τη Μακεδονία εξέφρασαν χθες -σε μία συγκέντρωση με ιδιαίτερη μαζικότητα και ενωτικό χαρακτήρα στη Θεσσαλονίκη- την εθνική ευαισθησία τους και την αποφασιστικότητά τους να προασπίσουν την ακεραιότητα, την ιστορία και την πολιτιστική κληρονομία του Ελληνισμού».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει πως η επίσημη εφημερίδα της Αριστεράς κυκλοφόρησε τότε με τίτλο «ΠΑΛΜΟΣ ΜΕ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ – ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ».

Παράλληλα, σημειώνει ότι θα είχε ενδιαφέρον, η κυβέρνηση να σχολιάσει δήλωση του αείμνηστου Λεωνίδα Κύρκου, ο οποίος ήταν παρών στο συλλαλητήριο. Η εν λόγω δήλωση είναι η εξής: «Επρόκειτο για μία τεράστια λαϊκή εκδήλωση, που τη χαρακτήριζε η έντονη ευαισθησία απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια αμφισβήτησης των συνόρων της ελληνικής Μακεδονίας, πλαστογράφησης της ιστορίας και υφαρπαγής της ιστορικής κληρονομίας».

Εν τω μεταξύ, σε δημοψήφισμα με θέμα το Σκοπιανό παραπέμπει το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Αυγή».Η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα πρωτοσέλιδο δημοψηφισματικού χαρακτήρα εν μέσω των διαπραγματεύσεων για την ονοματολογία των Σκοπίων.
Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας είναι χωρισμένο, σε «Ναι» και «Όχι».

ΝΑΙ
Στο εθνικό συμφέρον και τη δημοκρατία
Στην εθνική γραμμή και την ευθύνη..
Στον πατριωτισμό και τη συνεννόηση
ΟΧΙ
Στην πατριδοκαπηλία και τη μικροπολιτική,
Στον εθνικισμό, την υπευκφυγή και την ανευθυνότητα
Στην Ακροδεξιά και τον φασισμό