Πορεία του ΠΑΜΕ προς την αμερικανική πρεσβεία – Συλλαλητήρια ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ

Φωτογραφία αρχείου

Σε εξέλιξη είναι η πορεία του ΠΑΜΕ προς την αμερικανική πρεσβεία. Νωρίτερα το πρωί της Δευτέρας 1 Μαϊου στην απεργιακή Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα, απηύθυνε χαιρετισμό ο πρέσβης της Παλαιστίνης στην Αθήνα Μαρουάν Τουμπασί, ενώ κεντρικός ομιλητής ή το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ Γιώργος Πέρρος.

«Οι εργαζόμενοι, τα Συνδικάτα, τα Εργατικά Κέντρα και οι Ομοσπονδίες πρέπει να τιμήσουν τη φετινή Εργατική Πρωτομαγιά δυναμώνοντας την πάλη τους ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και συγχρόνως να εντείνουν την πάλη τους για την ικανοποίηση των σύγχρονων εργατικών – λαϊκών αναγκών, κόντρα στη βαρβαρότητα του κεφαλαίου», αναφέρει το ΠΑΜΕ.

Σε συλλαλητήρια για την Εργατική Πρωτομαγιά έχουν καλέσει και οι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

«Η κυβέρνηση με τροπολογία της, μετατρέπει την Πρωτομαγιάτικη Απεργία σε υποχρεωτική αργία, επιχειρώντας να σβήσει από τη μνήμη των εργαζομένων την ταξικότητα αυτής της ημέρας. Οι εργαζόμενοι όμως, με τη δράση και τον αγώνα τους ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές και σε όσους τις εφαρμόζουν, θα υπενθυμίσουν για ακόμη μία φορά ότι η1η Μάη είναι απεργία και όχι αργία, όπως χρόνια πριν οι πολιτικές δυνάμεις της αριστεράς υποστήριζαν ίσως , γιατί δεν…κυβερνούσαν. Στις αδιέξοδες πολιτικές η απάντηση του κόσμου της μισθωτής  εργασίας είναι ξεκάθαρη ενωτική και αγωνιστική Η φετινή απεργία της Πρωτομαγιάς και οι απεργιακές συγκεντρώσεις,αποκτούν ιδιαίτερα αγωνιστικά χαρακτηριστικά, με δεδομένο το γεγονός ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει προς ψήφιση νέα μνημονιακά μέτρα. Στις βάρβαρες και αδιέξοδες πολιτικές η απάντηση του κόσμου της μισθωτής  εργασίας είναι ξεκάθαρη ενωτική και αγωνιστική!» αναφέρει στο κάλεσμα της η ΓΣΕΕ.

Κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Εργατικής Πρωτομαγιάς απευθύνει και η ΑΔΕΔΥ.

«Εδώ και επτά χρόνια οι κυβερνήσεις των μνημονίων και η τρόικα ξεζουμίζουν το λαό και τους εργαζόμενους. Σαρώνουν ό,τι έχει απομείνει από το κοινωνικό κράτος, την υγεία, την παιδεία, την κοινωνική ασφάλιση, την τοπική αυτοδιοίκηση, καταστρέφουν κάθε ίχνος παραγωγικού ιστού, πισωγυρίζουν την οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο των δημοσίων υπαλλήλων. Και συμπληρώνει: «Αυτές τις ημέρες, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σχεδιάζει να δώσει το τελειωτικό μνημονιακό χτύπημα στις συντάξεις και συνολικά στο Δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, μετατρέποντας τις συντάξεις σε βοηθήματα».