Πτώση για τις τιμές του πετρελαίου την Πέμπτη 25/5/2017

Σε πτώση οι τιμές του πετρελαίου το μεσημέρι της Πέμπτης 25/5/2017, λίγο μετά την απόφαση του ΟΠΕΚ να παρατείνει τις περικοπές της παραγωγής για άλλους 9 μήνες, απογοητεύοντας τους επενδυτές που ήλπιζαν σε περισσότερα. Τα συμβόλαια πετρελαίου μειώθηκαν έως  2,3% στη Νέα Υόρκη. Ο ΟΠΕΚ συμφώνησε να παρατείνει τη συμφωνία εφοδιασμού για άλλους εννέα μήνες μετά τον Ιούνιο, δήλωσε ένας εκπρόσωπος εξοικειωμένος με το θέμα.

Οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent καταγράφηκαν στις 14:15 το μεσημέρι της Πέμπτης 25/5/2017, στα 53,23 δολάρια το βαρέλι, μειωμένες κατά 73 σεντς ή 1,35 % από την τελευταία συνεδρίαση.

Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου σημείωναν επίσης πτώση κατά 82 σεντς ή 1,60% στα 50,54 δολάρια το βαρέλι.

Ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ) αποφάσισε να παρατείνει τη συμφωνία για μείωση της παραγωγής κατά εννέα μήνες έως τον Μάρτιο του 2018, δήλωσε λίγο αργότερα απεσταλμένος μιας χώρας.

Οι μειώσεις αυτές αναμένεται να υιοθετηθούν και πάλι από τις χώρες μη μέλη του Οργανισμού -με επικεφαλής τη Ρωσία- που από τον Ιανουάριο προχώρησαν σε μειώσεις στο πλαίσιο της προηγούμενης αντίστοιχης συμφωνίας για περιορισμό της παραγωγής. Οι χώρες που δεν είναι μέλη του Οργανισμού θα συναντηθούν με τον ΟΠΕΚ αργότερα σήμερα.

Νωρίτερα, οι τιμές του πετρελαίου «σκαρφάλωσαν» σε υψηλά πέντε εβδομάδων πλησιάζοντας 52 δολάρια το βαρέλι λίγο πριν συναντηθούν οι υπουργοί του ΟΠΕΚ στη Βιέννη για να αποφασίσουν την παράταση των περικοπών στην παραγωγή του. Οι τιμές του Brent καταγράφηκαν το πρωί της Πέμπτης στα 54,62 δολάρια το βαρέλι, ή +1,22% ενώ οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου στο +1,03% στα 51,89 δολάρια το βαρέλι.