Πώς να κλείσετε δωρεάν ραντεβού σε γιατρούς ΙΚΑ, ΕΟΠΥΥ – ΠΕΔΙ

Γίνεται να γλιτώσετε το 1 ευρώ κόστος που χρεώνουν τα τετραψήφια και πενταψήφια τηλεφωνικά νούμερα για να κλείσετε ραντεβού με γιατρό του ΕΟΠΥΥ, ΠΕΔΥ για το πρώην ΙΚΑ; Βεβαίως, πλέον είναι πολύ εύκολο και γίνεται δωρεάν μέσω Internet. [Κλείστε δωρεάν το ραντεβού σας, επιλέγοντας το link στο τέλος του άρθρου]. πως να κλεισω ραντεβου στο ικα.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021, 20:28

Για να κλείσετε ραντεβού θα πρέπει να μπείτε στη σχετική σελίδα της ΗΔΙΚΑ και να εισάγετε  τους προσωπικούς κωδικούς σας για το Taxisnet / ΑΑΔΕ (όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης) και αμέσως μετά να εισάγετε τον ΑΜΚΑ. Σε περίπτωση που δεν θυμάστε τον ΑΜΚΑ, μπορείτε να τον βρείτε στη σελίδα https://www.amka.gr/AMKAGR/ Δείτε εδώ αν έχετε ΑΜΚΑ. Αμέσως μετά μπορείτε να επιλέξετε ημερομηνία και γιατρό και να κλείσετε δωρεάν το ραντεβού σας. [Κλείστε δωρεάν το ραντεβού σας, επιλέγοντας το link στο τέλος του άρθρου].

Προσοχή: Δεν μπορείτε με τους κωδικούς taxis να κλείσετε ραντεβού για άλλο άτομο, π.χ. τη σύζυγο σας. Θα πρέπει να έχουν κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet.

Ραντεβού για παιδί

Για να κλείσετε ραντεβού για το παιδί (ή τα παιδιά σας) θα πρέπει να κάνετε είσοδο στο taxis με τους κωδικούς του γονέα (συζύγου) στο οποίο είναι δηλωμένο ως προστατευόμενο  μέλος και να εισάγετε τον ΑΜΚΑ του κάθε παιδιού.

Ειδικότερα, τη δυνατότητα δωρεάν «κλεισίματος» ραντεβού σε όλες τις μονάδες ΠΕΔΥ και στα περισσότερα Κέντρα Υγείας έχουν από το Δεκέμβριο του 2016 οι πολίτες όλης της χώρας, μέσω της νέας υπηρεσίας «Ηλεκτρονικών Ραντεβού – eRDV» της ΗΔΙΚΑ ΑΕ. Η υπηρεσία eRDV ξεκίνησε σε πλήρη παραγωγική της λειτουργία από τις 15 Δεκεμβρίου.

Οι πολίτες, επισκεπτόμενοι την ηλεκτρονική σελίδα της ΗΔΙΚΑ έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν τη Μονάδα ΠΕΔΥ και Κέντρα Υγείας, την ειδικότητα ή ακόμα και τον γιατρό και εντελώς δωρεάν να «κλείσουν» το ραντεβού τους. Με αυτό τον τρόπο μπορούν να εντοπίσουν το κοντινότερο σημείο φροντίδας και να επιλέξουν το χρονικά συντομότερο ραντεβού.

Η ασφαλής πρόσβαση στην υπηρεσία πραγματοποιείται εύκολα, με την εισαγωγή των κωδικών που χρησιμοποιούνται στο taxisnet για την υποβολή της φορολογικής δήλωσης.

Το σύστημα τροφοδοτείται συνεχώς με τη διαθεσιμότητα των μονάδων ΠΕΔΥ και των Κέντρων Υγείας, ενώ το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα οι πολίτες θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού και στις υπόλοιπες Μονάδες Υγείας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Επίσης, σύντομα, όλοι οι ιδιώτες γιατροί, θα έχουν τη δυνατότητα να δηλώνουν την διαθεσιμότητά τους στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών ραντεβού, είτε για ιδιωτικό ραντεβού, είτε για ραντεβού μέσω ΕΟΠΥΥ, ώστε να εμφανίζονται στις αναζητήσεις των πολιτών.

Γρήγορες οδηγίες
Επιλέξτε το link (σύνδεσμο) στο τέλος του άρθρου. Δώστε κωδικούς taxis και τον ΑΜΚΑ του ατόμου που θέλετε να κλείσετε ραντεβού (πχ του παιδιού σας).
Στη σελίδα του gov.gr (e-syntagografisi) επιλέγετε από το menu πάνω την επιλογή “νέο ραντεβού”. Επιλέγετε νομό, ειδικότητα Ιατρού, τον φορέα ραντεβού κλπ. Στον φορέα ραντεβού αρχικά επιλέξτε “Κ.Υ. (Πρώην ΠΕ.Δ)” ή αλλάξτε επιλογή μετά από κάποια δευτερόλεπτα. Επιλέξτε την ώρα που θέλετε (πατώντας το “+”) ή αλλάξτε την ημερομηνία του ραντεβού.

Επιλέξτε το παρακάτω link: